水晶集中討論區(3)繼續貼你啲晶喇喂

1001 回覆
0 Like 1 Dislike

分享吓先,一條10mm, 一條6.5mm
10mm 個條都戴咗有半年多,日日戴
啲藍光好似越來越出,個時都係ig買$250
唔知有無買貴 但真係幾鍾意

6.5mm 就最近喺hr 新入嘅,我買$198
不過就唔知啲能量點,戴咗幾日左右
有幾粒有彩光位,但唔識影

條月同花幽都係wong水晶度買
我覺得佢價錢都幾公道,性價比ok
上面係舊圖黎,而家條月已經比我養到爆晒光

月亮幾錢

似染你拎手機個燈照下

點睇得出係唔係染

對住啲珠直接照 睇下有無啲一絲絲唔同色既
特别深色既

即係爆花晶?

唔係爆 係染色既痕跡

咁我個條草莓係咪染色
上面post左日光照住既相 thanks

都話要直接照

咁樣ok嘛?

咁又係..
btw睇中月亮石想買比老婆,但白水體我買唔起
我知過千好正常,但真係好撚貴
幾百蚊果種又唔夠靚

淘寶2xx人仔

白水體8mm淘寶大約5舊水

呢d都叫白水體?我見到果條係全透咁制

五百幾大條先,7mm差唔多啦
前排見有6.2mm 300幾

香港d舖頭買7mm透明藍月亮石要過千....
淘寶係一半價錢

勇士
等睇開箱文

搵d 一物一圖就冇事 9成冇伏
黎之前仲可以叫佢影片 或影多幾張實物圖
黎到唔鍾意可以退左佢
最多咪冇左60 蚊運費

淘寶2xx人仔

白水體8mm淘寶大約5舊水

呢d都叫白水體?我見到果條係全透咁制

五百幾大條先,7mm差唔多啦
前排見有6.2mm 300幾

香港d舖頭買7mm透明藍月亮石要過千....
淘寶係一半價錢

勇士
等睇開箱文

搵d 一物一圖就冇事 9成冇伏
黎之前仲可以叫佢影片 或影多幾張實物圖
黎到唔鍾意可以退左佢
最多咪冇左60 蚊運費

搵d 有7天 無條件退貨既舖頭

月亮可以點養光?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/02/17/004034_d7a1ba4dbf2979b895ba14963879e8ce.jpg[img]img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/02/17/004035_d962fa3e8a68da413e955af1d5dd9be0.jpg[/img]

月亮幾mm??
觀塘邊度有水晶睇
求專家解答 琴日買完條紫黃 今日就發惡夢 即係點

似染你拎手機個燈照下

點睇得出係唔係染

對住啲珠直接照 睇下有無啲一絲絲唔同色既
特别深色既

即係爆花晶?

唔係爆 係染色既痕跡

咁我個條草莓係咪染色
上面post左日光照住既相 thanks

都話要直接照

咁樣ok嘛?

好明顯唔得
照粒珠啊 一粒啊 唔係成條啊
你咁影同無照過有呢分別

有無戴住訓?

有無戴住訓?

冇 淨化緊

月亮可以點養光?

一次過答埋其他先
8.5mm 冇記錯好似$600
半玻璃+玻璃體
我都唔知點解過我手嘅月亮都會愈來愈光仲要係彩光
聽聞放晶洞都養到光
我就係放紫晶簇+間唔中用evian水噴下佢地

睇落實在幾靚 不過錢方面就...

黃既價位都算好 我ig睇緊#草莓晶 好多都四百幾五百起

咁貴?見到200幾都有

我見到有條友應該係賣番條2手草莓晶出黎 淡到粉晶咁再賣$40 睇到笑

唔覺有既?求圖

記錯左 係淡色到透明咁濟

係我唔識睇定點 點解草莓晶淺到咁 同我睇其他舖既咁唔同

淺到睇唔出
我見到有幾間200~300草莓晶幾好睇
越紅個晶體越唔透,所以我老婆鍾意淺色多d

其實草莓晶係要點樣先靚

睇落實在幾靚 不過錢方面就...

黃既價位都算好 我ig睇緊#草莓晶 好多都四百幾五百起

咁貴?見到200幾都有

我見到有條友應該係賣番條2手草莓晶出黎 淡到粉晶咁再賣$40 睇到笑

唔覺有既?求圖

淺到睇唔出

其實草莓晶係要點樣先靚

多秄 紅 清底

咁貴?見到200幾都有

唔覺有既?求圖

淺到睇唔出

其實草莓晶係要點樣先靚

多秄 紅 清底

黃啲草莓晶多秄同好夠紅 但唔知清唔清
聽日要去現場睇
唔捨得比好多錢買所以買親都係頹貨

呢條係台北地下街買好平好平
其實又真係唔係幾靚既但帶完生意好左唔敢買過條

黑曜戴左真心覺得少左好多小人

不過我唔識分真假連舊晶簌我都唔知真定假

其實我有好多問題想問:
1. 吊墜得咁細舊水晶會唔會無咁有用
2. 有人話一次過最多帶三條唔係會分薄能量係咪真
3. 而家好興將啲唔同水晶串埋一條或者加啲銀係咪會無咁好
諗住今日去粟米度進貢

其實我有好多問題想問:
諗住今日去粟米度進貢

1.絕對會 不過方便到啲唔方便戴手既人 同喉輪心輪既水晶戴頸會好啲
2.唔係 我戴水晶係起碼4條
3.純銀就得 其他銀就算啦
祝你搵到靚野

其實我有好多問題想問:
諗住今日去粟米度進貢

1.絕對會 不過方便到啲唔方便戴手既人 同喉輪心輪既水晶戴頸會好啲
祝你搵到靚野

咩叫同喉輪心輪既水晶

比人搞到入左坑呀嗚呀

其實我有好多問題想問:
諗住今日去粟米度進貢

祝你搵到靚野

咩叫同喉輪心輪既水晶

比人搞到入左坑呀嗚呀

你將你來要既水晶上網搵下啦
會出一堆資料話你知功效同對應咩脈輪

7mm 百幾蚊粗戴

好想買條靚既9-11mm 無錢

其實我有好多問題想問:
諗住今日去粟米度進貢

台北地下街好鬼多間
不過有假野
粟米係咩
其實之前有post講左
功效會隨着大細有關係
不過唔係帶就一定好

其實我有好多問題想問:
諗住今日去粟米度進貢

台北地下街好鬼多間
不過有假野
粟米係咩
其實之前有post講左
功效會隨着大細有關係
不過唔係就一定好

同埋都要睇嗰個水晶係咩輪
有巴絲講咗唔講

想買平野玩下,應該10mm, 呢兩條點??
我知有黑點不過少少就算

點樣養到爆光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞