Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
有無巴打新metro overhaul mod 兩面四線地底月台右駄駕駛,啱方向停站
我果15萬人仲迫緊巴士電車同船
暫時45K城市,巴士係主流交通公具,幾千人用一條巴士
如果現實係咁樣應該個城市運動唔到
可惜e隻game d 人全部公仔黎
運作唔到
岩岩開GAME 出左個ARRAY 問題
唔知係咪81 定係metro overhaul mod 問題
想問下有邊個MOD係可以起真正住到人嘅公屋, 而唔係特殊建築咁起?
真係幾無解
開左30條巴士線都冇野,之後再開多10條,得2條係有客,其餘全部0
唔係因為太多線,因為當中好多線都係獨有線
同埋最重要既係明明個站係有好多人等緊車(狀態都係寫等緊車)
但係當架巴士一黎到就冇上車

已經試過唔active TME / Improved public transport 2
一樣冇特別
試過del哂d舊線,d新線都一樣係0乘客
到底係咩問題?
以前試過玩mod模擬香港,開足200幾條線都完全冇問題(客量高唔高就冇所謂,但唔會真係0客量)

係玩新save唔知點解會咁
已經試過開左30條線,第31條開始就得1,2條線係有客,然後再全部再del
然後又係去到30條線左右,第31條開始又係開始出現完全冇客既問題...
舊save:

少極都有小貓三四隻

新save:

開左線一段時間都仲係0...有車都唔上

題外話,大家人口都係差不多
但係舊save係有錢賺(雖然影相個時咁岩唔係)
新save係-50萬
新出係咪campus
好似幾過癮
想問點轉TRAM TRAIN 果D 車架
我就係轉到BUS MOD
其他果D唔俾我指定
想問下點解商業需求長期高
同埋進口貨多過出口好多
明明唔夠貨唔係要工業?
我想起多D工業整貨
有無ps4玩家?
而家我個機場Map越起越Lag, 如果近距離望住啲建築嘅話會得返4-5 FPS, 但係個cpu用量都係得廿幾%左右, 我用緊9750H 同埋 2060 laptop, 請問大家有冇方法可以幫我提升返多啲FPS?
附圖一張:
d 工廠偏左某一類吧?
唔夠ram ?
e 隻game ram > cpu > gpu
巴打張地圖叫咩名
乜都有,林業特別多
但係林業多到出口,都仲有進口
32GB RAM
自己起的, 係啟德機場
點解?睇下墳場同垃圾廠既車路經係點。睇下處理數量係咪已經滿左,所以唔洗出車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞