Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
用mod . 兩種方法。
一,不再需要清垃圾。
二, 分區服務。
821系

新機用3700X順過以前粒4核I5好多

決定跟返現實既路起個香港
雖然因為cities個map就算開哂81格都唔係1:1大細
但係又唔係話個比例細到玩唔到

九龍南,海底隧道專登起雙線雙程第時睇佢點塞

起緊既九龍東,因為cities唔可以係路幾條行車線中間起平行高架
所以基本上成條觀塘道同其他同類公路都唔可以按返現實起

九龍西,為左跟返現實多數高速公路都係同一條有齊雙程
但問題係一去到分叉就會減速等車變相會塞一塞
用左TMPE set行車道都係咁樣

北九龍

港島東

港島西

港島南

以前都起過香港,仲開埋d現實巴士線
不過久唔久就會興起開個新save
基本上因為路太多,就算玩到200幾300k人口反而好少會有塞車問題
希望有生之年可以(或者下代cities)可以玩到1:1香港
我研究過81格如果只玩九龍/港島
應該可以做到1:1
即係幾乎每條街/路做出來
不過玩左一排
淨係起路都都起到放棄
想問喺馬路上面起火車路軌係要邊隻mod?
我都係3700X, 32GB RAM, 然後其實560k population 都仲係幾順, 只係無次前咁快
我想問下裝左Campus DLC 之後,中小學個range係咪被改細左?感覺好似唔同左咁
我都係32GB RAM, 上32GB其實都係為左呢隻game
請問一下, 左上角果個放大鏡, 可以顯示巿內問題係咩MOD?

感謝

對岸仲未諗到點畫
出齊果d係因為垃圾站未full
full左處理唔切就會減少出車
升完win10就玩唔到
一開game 起paraxxx果個logo畫面就卡死左
點搞
屌今日有個更新,更新完load唔番個save,卡住loading轉到2046
重開steam冇事
想問下有無人用Plop the Growables 呢個MOD
排好咗一堆住宅樓之後
過一排就會廢棄
有無方法解決?
等砌新機

港區開始慢慢成形
新手入坑,請問有咩MOD可以解決到畫面偏藍的問題?
我玩嘅時候好似有層簿霧係上面咁...
1. Color correction = LUT ,嚴格嚟講唔係"mod",係setting,要畫面真實嘅其中一個要素
2. 唔係好似,係真係有。用 https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=523824395 開關
近排玩返
dlc買到mass transit
之後邊個值得買
問題已解決,謝大大
Industry 同campus
新手想問workshop裝完MOD點轉建築風格? 明明響選項activate左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞