Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
會加大咗本身industry 貨車嘅容量
其實入面有講
加RAM加到32GB, 真係順左好多
32GB 兩萬人開始都係慢
16G 460k 25fps 算唔算順
呢隻驚計FPS有咩用
最有感覺變慢係當初開始玩同玩左一排個Save
開3倍速既分別
都唔係既 25 fps margin 已經好少, 之後好易lag 到玩不到。
想跟返的DLC 請教下有邊的值得入手
好多, 主要dlc 多數都值得, 除了災難dlc 我覺得不太合適我。
睇人玩大學好似唔錯
我想自製行人天橋
有天橋後之後要點令市民行天橋?
我見人地既天橋有畫左小人行走路線(圖中紫色)
要點整?
感謝
要down個mod好似係more network stuff
師兄幫幫手,如果要玩呢隻game,咩配置最好,多ram同cpu夠勁就ok,想砌部新機玩下,畢直$9000
9000 點都ok, ram 大 cpu 勁,實win, 9000 你去到64 gb 什麼 128gb 都有得諗。

不過,你要用得咁多ram 肯定已經係高高手。
因為搵過資料話而家隻game 都幾食ram,我意思係多ram應該頂得住既,係諗住用i7定i5
9000 都仲要就? 呢隻game 單核性能重要d, 但係I7一樣有幫助。 Ram 多用處大,不過多數人頂多都係32gb 64 gb 已經係高手級。
發覺班AI揸車同香港人一樣,唔去到出口都唔cut去慢線,重要連cut 2-3條線出出口,搞到塞哂車,前面大把位都唔cut定慢線
幾時有新dlc
又話出示威活動?
https://youtu.be/lA-cG5kutfc?t=774
有冇人知12:54可以將地板咁樣一野拉黎畫上地下係咩MOD黎架?
同埋佢D草、水、地咁真,知唔知係點整到
想知有冇mod可以幫啲building起離地嘅出入口 真。離地個種
無。 完。

有d building 有。
冇得in-game正常做(平時可能會畀你chok到啲glitch case),入editor自己 custom asset
比你捉到便衣狗係為咗養成捉鬼文化
https://lih.kg/1793283

仲有唔好唔記得831幫警甴殘殺手足兇手

仲要齊心祝福
有咩mod可以減少外來車?
外接高速感覺有好多車入黎同成日俾旅客車塞死
有, 有個叫better incoming something , 會盡量將火車使用率提高以免塞火車, 但係其實將城內火車同城外火車分開其實都係好主意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞