Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我都想知, laptop u 要用到邊隻先得
利申 用緊 i7 7700HQ
好似未爆炸
我同你一樣,你玩到幾多人口?
成日未玩曬就error
應該係我嗰81tiles嘅問題
我玩到14萬人口已經加速唔到
我唔敢玩81tiles, 我玩25 ja
試吓睇吓啲城市空中拍攝
早幾日YouTube 彈左條北陸新幹線建設空攝片畀我, 睇完即刻有靈感開新save
不過最難其實係搵啱用嘅地圖
剩係識起格仔
我都係
見到其他巴打個城就覺得自已好廢
其實現實城市好多都係方形格仔嚟嘅

不過見到啲不規則佈局小村莊我都投降
我搵日本啲鄉下地方睇,好多都係畫格仔,仲要條路好鬼窄下
如果game 入面跟佢畫應該好塞
咁多位格仔ching 互勉之!
其實我發覺問題係唔識用樹!
但格得黎又有d 不規則先最難
其實劃左條主幹道其他就可以隨便亂咁劃了
小弟喺Minecraft入面起咗個暴大出嚟 [CUHK@Minecraft]
https://lih.kg/1928637
睇背景,可以調轉、新嘅大路劃過舊嘅窄街網,可以係條窄嘅舊街直、新路放射出去或者繞道繞過,等等
有邊啲dlc係必買
唔好意思 啱啱重裝返隻game
裝左啲MODS 開左個地圖試玩左陣唔太滿意
想重玩㩒離開遊戲
但佢唔俾我返回主選單
只可以揀返回桌面
到底點解?
Cities Skylines: MARS (Episode 1)
https://www.youtube.com/watch?v=sDX8YQ_aGnY
Sunset Harbor 應該算最平衡最有用嘅 expansion
咁MOM仲有無用
我見可以整天橋metro?
呢個expension 好似將啲依家嘅mods, assets 官方推出咁
有,一定唔及MOM咁多花款
官方版係會整到個 common basis 畀大家 work upon,都要睇整得好唔好(雖然應該事前溝通過)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞