Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
車費高低應該唔會影響班客揀搭乜交通工具
唔該巴打 返去試下
啱呀,車費高低在乎暴利
反而想知車程時間會唔會影響cims選擇
唔係可以開幾條特急有意思好多

不過cities skylines啲cims都只係演員
唔似SC2013每個人有係獨立運算個體
同一種交通工具快慢唔影響cims 搭車
有無巴打MOM 9.0中地底4月台站,停到四個月台並啱方向
新人想問下點解所有垃圾場同死人設施出既車都係得2架?

無論budget set幾多都係最大出車數改
最終都係出兩架靈車/垃圾車
求解
Cities: Skylines is Turing Complete
Daniel Bali
Jul 16 · 5 min read
(Non-clickbait title: building a 4-bit adder in Cities:Skylines.)
https://medium.com/@balidani/cities-skylines-is-turing-complete-e5ccf75d1c3a
wtf.
整左個對外既貨物火車中轉站,等啲貨可以入倉再轉城內火車運走
但我起完之後城內條線一架火車都冇
個倉塞爆都冇車運走
demand 低
一死就死左兩萬人,25%人口冇撚左
中左瘟疫咁款
想問下點解乘客唔坐巴士?
有段時間開好多巴士線,依d已有既線客量冇問題
但之後再開過一d新巴士線,客量10條有9條都係0
問題係有d線係獨市生意,我仲見到巴士站係有人等緊,但佢地都唔上車
係咪中左咩bug?
cities skylines 巴士偏向流水線,例如:九巴1A、2、6,市區內搭幾個站
穿梭
或者火車/地鐵大站接駁巴士
而公路巴士獨市先有客,否則長距離cims 偏向火車/地下鐵
有人等緊, 可能班次太少接唔到d 人
10 班有9班 0客
要睇下你d 站係咪去佢地想去既地方
以前係workshop 裝左啲樓 可以真係用黎住人 唔係變左訪客參觀
後尾應該撞左mod 之後洗左 有冇人知個mod係咩名?
記得裝完係預算/政策右邊多左粒制 分好曬用途
RICO ?
大家好,我遇到大問題希望大家幫下手
琴日起完個機場之後發現飛機起飛後會sharp turn,有無方法令到飛機起飛後飛直線一段時間?

我試過改飛機路線都係唔得,有時亂畫係會可以成功無sharp turn, 但個航圖好柒
試過路線連邊界,試過斷開都係好混亂,根本唔跟航線起飛,要到高空先跟航線

到底飛機航線點運作,有無玩機場巴打解析下
有冇巴打起過渡輪碼頭?原本想起兩個碼頭,連住海邊同內河。海邊嗰個起到,但內河嗰個系統話冇航線連住所以唔比我起。請問可以點搞?
岩岩玩industry
唔係好明點運作
加工樹 成日話冇樹俾佢
但我見有勁多
但去晒賣出海外
加工既反而要同外面買
最大係咪25格?
可以裝mod變81格
d 送貨既好蠢, 成日會有delay
唔夠貨->叫送貨->等->出warning->貨到->做野->唔夠貨->loop
可能唔想你賺咁多錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞