Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
r69 ploppable pavement + r69 dock edge 1

明明數據相若,但學生人數少你好多
留意 MOM 車廠個連接位有啲特別。如果你想起日式應該用 Ronyx69 Railway 嘅 Railway Narrow 同 Railway Shinkansen, MOM標準軌、第三軌電唔係好大關係(Railway Bienvenue 嘅歐洲路軌都靚啲同多款)
最緊要save咗先同控制幾時開
你不如拆咁啲校舍減輕開支先,容量有排都未爆
同埋你仲有無其他大學,我市內得呢間迫啲人讀,而且成日供不應求
有兩間一棟過嗰啲大學,是咪應該拆埋?

不過錢嘅問題都唔大,有石油工業就ok
我拆晒佢迫班人集中讀晒一間,等一陣入學人數就會上升
日本軌你地會用konno定ronyx69嗰套
想問下大家商業區or工廠區呢啲咁容易塞車既區點起路?
我而家係高速公路上迴旋處之後落區內四線幹道
但一落區內幹道就有紅綠燈
之後就塞車倒流上迴旋處再塞到上高速公路
而家我打算整多條路入呢區分散車流
但有冇方法可以改善?
混用

拆咗另外兩間,再取消咗校園醫療同免費午餐,即刻賺錢
買完好耐冇玩,而家想玩玩唔到
次次一入game load咗陣未去到main menu就彈game
好快資金好似坐火箭咁升上去
呢set係ronyx69嘅新幹線路軌嚟,我都有用

在來線窄軌我用konno同rev0
REV0 marrow gauge track
https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=1990417845
Konno Model’s JP track
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1659753747

因為兩個作者嘅橋類別都爭咁啲
我又唔想係咁放prop執死人
同埋rev0/r69嘅track有nodeless track
nodeless有咩特別

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1575478832
波口位可以自由駁幾多條都得
亦都唔會爛texture/錯path
圖上係有node 圖下係nodeless
玩火車真係好複雜
用返佢本身嘅路軌又少好多火車asset support

唔知之前有冇人整過😂 無聊試下整D香港路牌落地圖
工業邨個IE公仔應該要兩個

咁都俾你發現咗我擺少咗一個
點解一個 Town Centre、一個Central...
幹線終點出口兩邊會標A同B
個掘頭路牌喺正隔籬
我都係成日商業區塞車
工業區都話可以用單程路解決, 商業區真係唔知點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞