Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
上星期584買左collection
有冇人等緊transport fever2
成日起左啲住宅會自動消失,跟住出現一個人嘅 logo 可以點解決
想問下有無啲高架metro station 介紹
有個泰國車站新出
好正
有冇辦法可以解人仔啲固好交通工具喜好
令啲人仔搭火車

事關而家想好似現實咁設計啲公路巴士線e.g. 259D,流水線e.g. 1A都唔得
淨係可以玩接駁線e.g. 213M
因為啲人仔會走曬去搭巴士
高峰期可以1000人等同一條線
然後我用限制巴士站人數個mod
啲人就走曬去渣車都唔去搭火車
有冇辦法可以改人仔啲固好交通工具喜好
令啲人仔搭火車

事關而家想好似現實咁設計啲公路巴士線e.g. 259D,流水線e.g. 1A都唔得
淨係可以玩接駁線e.g. 213M
因為啲人仔會走曬去搭巴士
高峰期可以1000人等同一條線
然後我用限制巴士站人數個mod
啲人就走曬去渣車都唔去搭火車
買左未,點睇
尋晚買咗
仲摸索緊點玩
我覺得同cities in motion 差唔多
操作好怪 鐵路好玩過skyline 但係亞洲車好少 慢慢等個台仔搬啲mod去2代
畫面真實啲 冇咁卡通風
都係整座城市?
機場得唔得?
你城市只可以整路網
機場唔太得 跑道冇得加長 好怪
應該係邊樣近搭邊樣?
你開多d 火車站啦
巴士線集中區內接駁火車站路線,例如:九巴273、39M
長途巴士以高速巴士模式,玩點對點,全線得兩個站
Steam Winter Sale
工業DLC -50% off HKD$38
唔敢買
D人Comment話麻q煩, 成日無Resources, AI低能旁邊有倉唔用, 走去老遠拎Resources, 又加劇塞車
但係賺錢真係一流好似開無限錢咁,我個save 滾到上7千萬
不過啲comment 都啱,試過佢唔夠初級資源生產,起多幾個初級資源,佢都係由外地運返入黎
用mod 就可以fix 到呢個問題
咩mod
即係隻驚再行得慢D
係減少貨車嘅數量咁運貨咪少咗
講開
想當年我將香港熱門巴士線(開到上限250條)開哂
最多人坐既係現實既72、64k依d又慢但又去到好多地方既線
反而d x線係冇咩人坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞