Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
大玩Rico prop
或用mod 較demand
我間大學一直燒錢入不敷支,想知大學點賺錢

Btw 工業dlc賺錢似乎係石油>農業>礦業>林業?石油工業就算只做進口加工,一小片工業區已經每星期賺十幾萬,農業佔地大但都有三幾萬收入,但礦業都係幾千,林業直情試過倒蝕幾百

CBD空晒
睇嚟要試吓人手放rico
幾多人口
大學你升到幾多星先基本上去到3-4星已經穩賺

工業好似係石油同礦最賺錢,不過都唔係好理,起晒一堆由佢自己賺錢算
高密度果part應該差唔多了

想問下大家有無好用嘅map theme推薦
本身玩緊cleyra個map同theme,但係夜晚黑到咩都睇唔到,都唔知點起嘢
五星,已經將科研經費降到最低(已經研發曬所有項目),但收入五萬九、開支七萬,仲蝕緊大概10K/per week
五星應該好多人讀先係
我科研大約1/3條bar左右,入學人數5千幾,賺緊50k左右喎
聽日睇下先,收入同支出好似分別係110k同60k左右
另外仲有兩個體育館,得閒打下波又會有收入,雖然班仆街成日輸
可能係我將大學水泳部嘅教練同啦啦隊預算拉到頂,場場贏但平時燒錢。不過無所謂啦,反正都係靠石油進口加工賺錢

Btw 我間大學入學人數得三千幾,可能呢個都有關

原來唔止賺咁少
好地地玩咩水浸
natural disasters?
上網睇過啲片會成個公園燒晒,真係cls
新手(好多年前買咗淨係得base game) 應該down咩mod 同埋咩dlc 好?
係咪用咗MOM如果係要起間metro depot先有車出架喎
campus 起完成個死城咁都無人行黎行去既
之前買左industry 好多車行覺得抵啲

終於填哂個型出黎
突出嚟條邊係用咩asset
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞