Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(9) Campus 1.12.0

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
呢個試過, 裝有di麻煩...架空電欖要分開起
btw thx a lot
你sub曬佢你sub嘅嘢未
同埋railway replacer個mod有個option要set就睇到啲電纜
屌,啲Chi-na人重要有modder喺公海講佢哋啲政治,煩撚到
想問下
如果係kinguin 買key,點睇係worldwide key?
見佢哋咩鳩香港嘅 mod 都寫中國香港就知佢哋煩
好想同佢地講
咁不如所有中國城市都加中國兩個字係前面
如果唔係又等於人地獨立架啦

依隻game用黎模擬香港都真係岩岩好
咁細個位起完路都無曬
人口點都模擬唔到啦,縮細版就係考你點縮細
Cities: Skylines - AVALON [21] - MASSIVE Interchange
https://www.youtube.com/watch?v=PisfYlHbqmU
CLS
steam 又減價,但係campus無得減
已經入返幾個New Player Bundle以外嘅DLC
已經變左一種藝術
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1367689634&searchtext=loft

想問下呢舊野點樣可以升上去,無理由起喺地下度
Move it 按 Page up
想知道有冇MOD可以指定巴士行走路線?
我知道系統會自動用最快既距離畫線
但有時想巴士唔行A高速公路,而係行B高速公路又可以點做? 有冇MOD幫到手?
應該TMPE先係?佢係想控制巴士路線行邊條高速公路

想唔行A公路行B公路, 用TMPE可以喺A某個位block左唔畀巴士行, 或者set低啲A嘅speed limit, 達至控制唔畀行A

但如果想X線行A公路, Y線行B公路, 應該只能喺公路搵一節改做普通路嚟加站點嚟控制
最近想行的公路入口前,增停一個站,就會因最短路關係而停
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1829496988
直接郁個 pathfinding algorithm, 將條普通路 weighting 較大佢, game 就會以為條普通路好遠,而揀用 next best route。
較到條 highway 係咁多條 path 最短嘅, 咁個 game 就會揀佢嚟行

咁最簡單就梗係喺 highway 入口整個站,臨上 highway 必經 咁就無得唔用 highway
我發覺起條雙線/三線公路,但係啲車淨係行死一條線,有無人都係咁?
搞到車龍好長,唯有用TMPE限制邊種車行邊條線
TMPE個咩Dynamic Lane Selection 較到30%都好大改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞