突然間好掛住一個過左身既前度女朋友

407 回覆
362 Like 5 Dislike
都咁多年 以為自己放低左 今日放假執屋 ,執出佢以前送過俾我既聖誕卡 睇完就喊到收唔到聲

去拜祭下,對住佢講下心底,有助相思。

以前成日探佢,但後來佢屋企人搬走左佢個位 已經搵唔返

可唔可以搵翻佢屋企人問下個位

我無左佢屋企人contact 好耐 雖然知道住邊 但佢地好憎我 我都唔知點解 有次山度撞到佢地指住我黎屌

我記得上政府網可以用人名或幾時去世黎check位置。

真係!?
巴打我想休息先
再加你tg...

慢慢啦 我都落街買酒飲先。。。今晚好想醉
都咁多年 以為自己放低左 今日放假執屋 ,執出佢以前送過俾我既聖誕卡 睇完就喊到收唔到聲

我無左佢屋企人contact 好耐 雖然知道住邊 但佢地好憎我 我都唔知點解 有次山度撞到佢地指住我黎屌

我記得上政府網可以用人名或幾時去世黎check位置。

真係!?

親自去問啦

我諗你認真咁問佢地又唔會屌你嘅

我大約都估到咩事,當年佢好想去WH 我同佢屋企人都唔想 因為佢AL成績夠入大學 後來佢說服左我 但佢屋企人始終都唔想佢一個女仔去 其實佢係同另一個女同學一齊去 結果佢就想我同佢一齊講大話 一齊去 當然我最後梗係無去啦 連佢屋企人都無得送佢上機 可能怕傷心或者怕穿煲啦 可能因為咁佢地覺得我有份害死佢地個女 我都無面目面對佢地 只係寄過封道歉信俾佢老豆老母

唉....睇到好撚SAD

當初佢地可以信任你...覺得你會睇得住佢地個女先比佢去

點知你地呃9佢地.....只係得佢地個女一個去

睇唔開真係會唔多唔少怪責你....覺得你有份

巴打振作

我大約都估到咩事,當年佢好想去WH 我同佢屋企人都唔想 因為佢AL成績夠入大學 後來佢說服左我 但佢屋企人始終都唔想佢一個女仔去 其實佢係同另一個女同學一齊去 結果佢就想我同佢一齊講大話 一齊去 當然我最後梗係無去啦 連佢屋企人都無得送佢上機 可能怕傷心或者怕穿煲啦 可能因為咁佢地覺得我有份害死佢地個女 我都無面目面對佢地 只係寄過封道歉信俾佢老豆老母

冥冥中早有安排。。。
好多野你控制唔到
我諗佢屋企人如果理性少少都應該明

苦海 翻起愛恨
在世間 難逃避命運
相親 竟不可接近
或我應該 相信是緣份

利申: 仍然單身
比人玩過 比人利用過
已經好痛
不過想像唔到你有幾痛
加油啦

記住阿叔講 會主動離開你既女 唔要都罷

冥冥中早有安排。。。
好多野你控制唔到

苦海 翻起愛恨
在世間 難逃避命運
相親 竟不可接近
或我應該 相信是緣份

利申: 仍然單身
比人玩過 比人利用過
已經好痛
不過想像唔到你有幾痛
加油啦

記住阿叔講 會主動離開你既女 唔要都罷

而家鍾意緊一個大我幾年嘅
好辛苦
唔明白點解會有情呢一樣野
勸你真係唔好再諗,如果唔係真係會抑鬱㗎

唉....睇到好撚SAD

當初佢地可以信任你...覺得你會睇得住佢地個女先比佢去

點知你地呃9佢地.....只係得佢地個女一個去

睇唔開真係會唔多唔少怪責你....覺得你有份

巴打振作

係呀,當年無打卡 無ig 要呃真係唔難 反正都係一年時間 我想佢開心 做自己想做既野 就陪左佢瘋狂咁講左呢個大話 仲好記得佢上機前一晚我地係九龍城一間餐廳開開心心咁食飯 之後去左廣場影貼紙相 原來已經係最後一次 果一晚大家既不捨同眼淚 我諗我離開呢個世界之前 都會記得
巴打加油

早排執野果陣搵到個好好好好朋友送俾我既禮物
差唔多10年前佢最後俾我既SMS係:
我上機啦 去到之後Email搵你啦
當時收到最後一個佢係當地自拍既Email俾我
但之後就失去聯絡...一直都搵唔返佢
巴打加油

早排執野果陣搵到個好好好好朋友送俾我既禮物
差唔多10年前佢最後俾我既SMS係:
我上機啦 去到之後Email搵你啦
當時收到最後一個佢係當地自拍既Email俾我
但之後就失去聯絡...一直都搵唔返佢

係人間蒸發?
樓主個名好match

租姐卵

樓主用咗我舊名 好慶幸轉走咗畀到你用
加油
雖然無樓主你咁ge經歷
但呢幾年見到身邊有親戚朋友過身
有d仲要走得好突然
剩低另一半自己喊到收唔到聲
我都驚第時自己可能都要面對呢樣野
會崩潰

利申 有女朋友 拍左2年
本身同女朋友嗌緊交 我睇完個post即刻tum番佢
好多謝夜曲巴打同其他巴打既分享
你地提醒左好多人要珍惜眼前人 同埋珍惜每一段關係既回憶
有唔開心野係度講下 自己舒服d人地又有得著

冥冥中早有安排。。。
好多野你控制唔到

苦海 翻起愛恨
在世間 難逃避命運
相親 竟不可接近
或我應該 相信是緣份

無錯 生死有命
我都好明白你呢種感受呀巴打
係真係無勇氣去面對佢屋企人同自己
我都試過失去一個愛自己既人
一個離開左人世 一個同我好失望地同我分手
我對唔住佢地兩個 特別係離開人世個位最錫我既人
到今時今日我都係覺得自己害死左佢 我仲好記得佢死個刻我個腦一片空白 只係係咁喊

巴打加油 振作
巴打 愛要及時
睇完好sad
巴打加油
希望你可以搵到個位
心結真係好難俾外人明白
巴打~ 我都有時係度諗...我會唔會當EX 過左身...會好過d..
至少佢個心都仲係屬於我..

但宜家佢可能已經同第二個一齊了

而我.....還是想著她.....佢的野..我仲擺係屋企
原封不動..

但又諗...我應該要因為佢有幸褔而快樂.....因為我愛佢

好矛盾!
Cheer up bro
為妳彈奏蕭邦的夜曲 紀念我死去的愛情
跟夜風一樣的聲音 心碎的很好聽
手在鍵盤敲很輕 我給的思念很小心
妳埋葬的地方叫幽冥

無論以咩形式都好, 希望你地可以再有相遇既一日..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞