突然間好掛住一個過左身既前度女朋友

407 回覆
362 Like 5 Dislike
巴打 唉
我都好明白你呢種感受呀巴打
係真係無勇氣去面對佢屋企人同自己
我都試過失去一個愛自己既人
一個離開左人世 一個同我好失望地同我分手
我對唔住佢地兩個 特別係離開人世個位最錫我既人
到今時今日我都係覺得自己害死左佢 我仲好記得佢死個刻我個腦一片空白 只係係咁喊

咩事呀絲打 咁另一位仲在生既呢 又因為咩事 點解唔俾機會人

一個因為我發脾氣沖過對面馬路既行人路走 佢想同跟住我叫停我佢又沖左出馬路之後就 之後佢媽咪都無怪過我任何野仲叫我出席佢喪禮 但我始終覺得係我害死佢 我無面見佢啲屋企人 所以都無出席到 到今時今日佢媽咪都有問我會唔會去探下佢 我都無面去
一個係因為我以前一次又一次唔守諾言 一次又一次咁傷害佢所以選擇離開我
利申:我係巴打

巴打。。。。。係咪早幾年既事 某大學附近一存貨車撞到女學生果單。。。。。

唔係呢單
睇到喊
男朋友心臟同氣管都有事,真係好怕佢離開我
所以,我成日同佢講要一齊做運動、食健康啲。就算岀街都要睇路,唔好掛住聽歌打機。
係煩到似媽媽,但我完全想像唔到佢岀事後我會點
巴打 我明白你感受
係街行行下 忍唔住要分享我自己經歷

佢 前年係我生日前幾日離開左呢個世界

我地兩個唔同校,係中二認識對方。
起初佢有男朋友 幾個月後分左手。我一直都係身邊陪住佢,走出傷痛,陪佢做左好多野(佢ex對佢好差)

之後,大家都感覺到雙方都有好感,但我偏偏係一個對愛情好細膽,好怕失敗既人。佢知我無膽表白,所以佢對我開口先。但果時我無回答佢答案,因為果陣我爸爸有末期癌症。我唔想浪費時間拍拖,我只係想陪住爸爸。佢無介意我無比答案,佢知道我爸爸有事 好多時會上黎我屋企幫手照顧爸爸,安慰下情緒失控既媽媽。

最後 我爸爸終於走左。我個人無晒動力 接受唔到呢件事黎得太快。果段時間我放棄左自己 日日訓係張床 無聽佢電話 無回佢sms。葬禮過後一個月 我仲係屋企做緊爛泥 日日以淚洗面。係果個時候 佢黎左我屋企拖左我出門口 打醒左我 罵醒左我。佢話唔想我變成咁 想我振作。於是係果年暑假 佢每日都會拖我出籃球場(我鐘意打籃球)陪我周圍行 傾心事 借膊頭比我喊。無辦法 我好愛我爸爸,傷心左好耐。

之後 順利成章我地一齊左。果陣我既生存動力只有佢同媽媽。係佢令我走出陰霾,我願意付出我既一切去愛佢 照顧佢。

高中畢業後 佢返左台灣讀大學。而我亦正式進入社會大學做野。有一日收到一個電話 佢同我講佢有病 係癌症。我接受唔到 我唔相信係真。於是我飛左去台灣搵佢 佢媽媽同我講 佢有左腦癌。唔知之後會點 叫我有定心理準備。佢選擇接受治療 但病情無好轉。後尾佢放棄左學業同治療 返左黎香港。果兩個星期 我每一日都陪係佢身邊 無離開個佢。

我仲記得有一日經過一間婚紗鋪,佢話佢好想著入面件白色婚紗,好想做一個好幸福有人愛既新娘。我果陣答佢:我會令你著上呢件婚紗,好唔好啊?佢點頭,就好似答應佢會嫁比我一樣。

佢有叫個我 不如我地唔好聯絡大家啦 我唔想做你負擔。我唔想你仲愛我,我怕有一日我唔係到你會唔慣,你會傷心。

我答,一直以黎你都陪住我走過低谷,我無理由而且絕對唔會離開你。我咩野都唔要 我只係想一生一世 都要你陪住我...

知道左佢有病 我每次見面都要係佢面前扮開心果。但我一返到屋企就會自己係床爆喊,頂唔順果陣會搵一個兄弟借膊頭比我喊。果種感覺好辛苦 你招架唔到,就好似劇集先會發生既情節出現係現實咁...

最後 佢係我生日前幾日離開左我。我買左一隻戒指,未交到佢手上就離開左。

我生存動力得返媽媽,如果佢有咩冬瓜豆腐,我對呢個世界都無咩留戀。

希望大家要珍惜眼前人。因為自己無愛得及時,我欠兩個我最愛既人一句 我愛你。

果種痛 一世都忘記唔到

巴打
點解呢啲韓劇情節會發生係你身上
巴打 我明白你感受

起初佢有男朋友 幾個月後分左手。我一直都係身邊陪住佢,走出傷痛,陪佢做左好多野(佢ex對佢好差)

之後,大家都感覺到雙方都有好感,但我偏偏係一個對愛情好細膽,好怕失敗既人。佢知我無膽表白,所以佢對我開口先。但果時我無回答佢答案,因為果陣我爸爸有末期癌症。我唔想浪費時間拍拖,我只係想陪住爸爸。佢無介意我無比答案,佢知道我爸爸有事 好多時會上黎我屋企幫手照顧爸爸,安慰下情緒失控既媽媽。

最後 我爸爸終於走左。我個人無晒動力 接受唔到呢件事黎得太快。果段時間我放棄左自己 日日訓係張床 無聽佢電話 無回佢sms。葬禮過後一個月 我仲係屋企做緊爛泥 日日以淚洗面。係果個時候 佢黎左我屋企拖左我出門口 打醒左我 罵醒左我。佢話唔想我變成咁 想我振作。於是係果年暑假 佢每日都會拖我出籃球場(我鐘意打籃球)陪我周圍行 傾心事 借膊頭比我喊。無辦法 我好愛我爸爸,傷心左好耐。

之後 順利成章我地一齊左。果陣我既生存動力只有佢同媽媽。係佢令我走出陰霾,我願意付出我既一切去愛佢 照顧佢。

高中畢業後 佢返左台灣讀大學。而我亦正式進入社會大學做野。有一日收到一個電話 佢同我講佢有病 係癌症。我接受唔到 我唔相信係真。於是我飛左去台灣搵佢 佢媽媽同我講 佢有左腦癌。唔知之後會點 叫我有定心理準備。佢選擇接受治療 但病情無好轉。後尾佢放棄左學業同治療 返左黎香港。果兩個星期 我每一日都陪係佢身邊 無離開個佢。

我仲記得有一日經過一間婚紗鋪,佢話佢好想著入面件白色婚紗,好想做一個好幸福有人愛既新娘。我果陣答佢:我會令你著上呢件婚紗,好唔好啊?佢點頭,就好似答應佢會嫁比我一樣。

佢有叫個我 不如我地唔好聯絡大家啦 我唔想做你負擔。我唔想你仲愛我,我怕有一日我唔係到你會唔慣,你會傷心。

我答,一直以黎你都陪住我走過低谷,我無理由而且絕對唔會離開你。我咩野都唔要 我只係想一生一世 都要你陪住我...

知道左佢有病 我每次見面都要係佢面前扮開心果。但我一返到屋企就會自己係床爆喊,頂唔順果陣會搵一個兄弟借膊頭比我喊。果種感覺好辛苦 你招架唔到,就好似劇集先會發生既情節出現係現實咁...

最後 佢係我生日前幾日離開左我。我買左一隻戒指,未交到佢手上就離開左。

我生存動力得返媽媽,如果佢有咩冬瓜豆腐,我對呢個世界都無咩留戀。

希望大家要珍惜眼前人。因為自己無愛得及時,我欠兩個我最愛既人一句 我愛你。

果種痛 一世都忘記唔到

巴打
點解呢啲韓劇情節會發生係你身上

堅強呀巴打
為你彈奏蕭邦的夜曲 紀念我死去的愛情。
為你彈奏蕭邦的夜曲 紀念我死去的愛情。

死去的不是愛情,是樓主愛人,努力地生活,若有下世,可能再續前緣
Sorry 要返工啦 唔可以全部覆晒你地 但所有留言我都睇晒 其實打出黎唔係想博同情 煽情 搞喊你地 又令到幾位巴絲諗返咁唔開心既回憶真係好抱歉 我不是真正快樂巴打 多謝你夜媽媽手都軟打咁多字 你要take care 睇得到佢真係好愛你 好好照顧你老母呀 你都千奇唔好有事 一定會有一個人帶你走出傷痛 我以前都以為自唔會再拍拖 信我 唔好咁就放棄 你諗下佢幾咁唔想離開呢個世界? 要將你同佢最後一齊果段日子放係心入面 努力埋佢果份 ,我連佢最後一面都見唔到呢 。
梅艷芳

似是故人來

作詞:林夕
作曲:羅大佑
編曲:花比傲

同是過路同造個夢 本應是一對
人在少年夢中不覺 醒後要歸去
三餐一宿也共一雙 到底會是誰
但凡未得到但凡是過去 總是最登對

台下你望台上我做 你想做的戲
前事故人忘憂的你 可曾記得起
歡喜傷悲老病生死 說不上傳奇
恨台上卿卿或台下我我 不是我跟你

*俗塵渺渺 天意茫茫 將你共我分開
 斷腸字點點 風雨聲連連 似是故人來
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網

何日再在何地再聚 說今夜真暖
無份有緣回憶不斷 生命卻苦短
一種相思兩段苦戀 半生說沒完
在年月深淵望明月遠遠 想像你憂怨

Repeat *

留下你或留下我 在世間上終老
離別以前未知相對 當日那麼好
執子之手卻又分手 愛得有還無
十年後雙雙萬年後對對 只恨看不到

梅艷芳

似是故人來

作詞:林夕
作曲:羅大佑
編曲:花比傲

同是過路同造個夢 本應是一對
人在少年夢中不覺 醒後要歸去
三餐一宿也共一雙 到底會是誰
但凡未得到但凡是過去 總是最登對

台下你望台上我做 你想做的戲
前事故人忘憂的你 可曾記得起
歡喜傷悲老病生死 說不上傳奇
恨台上卿卿或台下我我 不是我跟你

*俗塵渺渺 天意茫茫 將你共我分開
 斷腸字點點 風雨聲連連 似是故人來
更多更詳盡歌詞 在 ※ http://Mojim.com 魔鏡歌詞網

何日再在何地再聚 說今夜真暖
無份有緣回憶不斷 生命卻苦短
一種相思兩段苦戀 半生說沒完
在年月深淵望明月遠遠 想像你憂怨

Repeat *

留下你或留下我 在世間上終老
離別以前未知相對 當日那麼好
執子之手卻又分手 愛得有還無

Love this song too 夕爺 睇黎巴打應該都係80後
巴打 我明白你感受

果種痛 一世都忘記唔到

屌你
睇到喊左
RIP
見到呢個post都有小小掛住自已初戀女朋友
呢個post好sad
我爸爸過左身都令我好怕好怕失去我男朋友 每次拖住佢隻手都會諗 唔知呢隻手可以拖幾耐 如果有日冇得再拖點算
都咁多年 以為自己放低左 今日放假執屋 ,執出佢以前送過俾我既聖誕卡 睇完就喊到收唔到聲

玩下倩女幽魂online
心,突然的隱隱痛...

R.I.P. 不要太傷感,睇開D
痴撚線未見過一個post係咁sad

到你一百歲佢都跟住你回憶活到一百歲
都咁多年 以為自己放低左 今日放假執屋 ,執出佢以前送過俾我既聖誕卡 睇完就喊到收唔到聲

玩下倩女幽魂online

屌你 巴打個名 師兄黎 工程佬
I know that feel bro
但日子總要過
見到呢個post都有小小掛住自已初戀女朋友

我既故事可能無樓上巴打既咁慘情 但對我都係一種遺憾
我既初戀係好多年前一隻叫 童話 既online game度相識
其實個陣都唔知點解可以用咁既方式相處 我地係童話相識之後當然有約出黎啦 但基本上好大部分既相處時間都係隔住個mon 由童話 到彩虹冒險 再到夢之歷險 大大話都有4 5年
其間同普通情侶一樣 會閙交會鬥氣 亦有甜蜜既時光
但其實4 5年既了解 講真我慢慢明白到大家既性格真係好唔夾 佢對我黎講太過好勝 太女強人 有時仲唔太理人感受
到後期佢慢慢淡出左夢之歷險之後 佢就消失左 電話無人聽 facebook都無任何update 最多就係我生日個一日會係我個wall度留句祝福

其實我知我地唔會夾 就算而家呢刻你出現返我都好清楚同你唔會有將來
但其實我好掛住你 你既消失對我黎講係一人生入面一大既遺憾黎
我唔係奢望啲乜 只係想同你對話多一次 知道你而家過得好唔好 就足矣
痴撚線未見過一個post係咁sad

到你一百歲佢都跟住你回憶活到一百歲

其實好耐無諗起佢諗到喊了 只係見到佢寫俾我既sweet野 一時感觸 時間好似停留係當年聖誕節咁 ,真係唔講都諗唔返原來已經過左十年時光,係好慨嘆就算可以一齊既日子係咁短都好 點解個天都唔可以俾我係最好既時候遇到佢 偏偏係最無出息 最潦倒既歲數 偏偏係一個一事無成既少年既時候俾我遇到最好既佢 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞