突然間好掛住一個過左身既前度女朋友

407 回覆
362 Like 5 Dislike
以為個po係自己開
身同感受
尋晚無啦啦半夜諗起 成晚訓唔到

巴打做咩 無啦啦諗起?
以為個po係自己開
身同感受
尋晚無啦啦半夜諗起 成晚訓唔到

巴打做咩 無啦啦諗起?

半夜夜闌人靜諗起
兩個月到既事 仲係未好放得低佢既離開
唔係講緊上面個手手腳腳post
講緊樓主你開呢個
唔係講緊上面個手手腳腳post
講緊樓主你開呢個

我知 佢又係離開左?
痴撚線未見過一個post係咁sad

到你一百歲佢都跟住你回憶活到一百歲

其實好耐無諗起佢諗到喊了 只係見到佢寫俾我既sweet野 一時感觸 時間好似停留係當年聖誕節咁 ,真係唔講都諗唔返原來已經過左十年時光,係好慨嘆就算可以一齊既日子係咁短都好 點解個天都唔可以俾我係最好既時候遇到佢 偏偏係最無出息 最潦倒既歲數 偏偏係一個一事無成既少年既時候俾我遇到最好既佢 。

代你ex講句:全心全意愛我的你就已經是最好的你

不敵呢個情緒問題自殺走左
走之前仲叫我要識過個好女仔 幸福咁生活
尤其係最近一段關係俾人帽左 分左手之後我就開始耐唔耐會發前見返佢 好似去返以前既時光咁 原來我同佢一齊既果段日子 就算以前窮到食飯都無錢 有佢陪係我身邊先係最開心 總覺得以後都搵唔到一個好似佢對我咁好既女人陪我過埋下半世了

巴打 見到你咁我都想喊
多謝你地每一位
我成日同老死講 ,
我唔再愛佢啦,
我唔鐘意佢啦,
我唔記得佢啦!
但其實都係自己自欺欺人。多謝樓主有呢個post 令我再一次回憶呢件事。
曾經以為最傷心係失去,
但原來最傷心係隨年月流逝,你會對佢記憶愈黎愈模糊。開始唔再記得佢把聲,開始唔再記得同佢發生個既細微事情...

可惜回不去那一秒
你,好不好?

巴打加油
痴撚線未見過一個post係咁sad

到你一百歲佢都跟住你回憶活到一百歲

其實好耐無諗起佢諗到喊了 只係見到佢寫俾我既sweet野 一時感觸 時間好似停留係當年聖誕節咁 ,真係唔講都諗唔返原來已經過左十年時光,係好慨嘆就算可以一齊既日子係咁短都好 點解個天都唔可以俾我係最好既時候遇到佢 偏偏係最無出息 最潦倒既歲數 偏偏係一個一事無成既少年既時候俾我遇到最好既佢 。

代你ex講句:全心全意愛我的你就已經是最好的你

唔好講啦青 如果時光可以倒流 我真係寧願窮一世都唔想你有事 😭而家我事業小成 咁又點 返到屋企對住四幅牆 對住既都係上兩任既臭雞賤貨既物品 所有野都係冷冰冰 點解反而同你既野係最少 點解我地得咁少相 ?點解果陣買唔起有影相功能既電話

不敵呢個情緒問題自殺走左
走之前仲叫我要識過個好女仔 幸福咁生活

佢一定都唔想 唔好怪佢同怪你自己啦
尤其係最近一段關係俾人帽左 分左手之後我就開始耐唔耐會發前見返佢 好似去返以前既時光咁 原來我同佢一齊既果段日子 就算以前窮到食飯都無錢 有佢陪係我身邊先係最開心 總覺得以後都搵唔到一個好似佢對我咁好既女人陪我過埋下半世了

巴打 見到你咁我都想喊

懷念下叫下春 ## 唔好笑我5p
情緒病真係好撚得人驚
情緒病真係好撚得人驚

只係覺得如果我個陣可以有能力令到佢好返開心返就好
希望佢而家係個好遠好遠既地方過得開心
情緒病真係好撚得人驚

以為你係艾see賓奴巴打

老屎忽 唔係 不過以前都有係高登講過下 好多年前了 唔好話我post 我連果陣id叫乜名都唔記得
情緒病真係好撚得人驚

只係覺得如果我個陣可以有能力令到佢好返開心返就好
希望佢而家係個好遠好遠既地方過得開心

好沉重 唔好自責 你盡左力就夠 緣份盡了 巴打
我好明。。
佢上年自殺走左
到而家都未夠三個月
以前成日以為自己為佢著想
點知最自私個個係我自己
跟本佢都唔係想咁
我偏偏就懶係野
好啦
呢世都無佢係我身邊了
個天町我罰得太重手了吧

追post追到喊左

佢前年自殺走左
佢走之前我已經同佢分左手
之後佢都有新女
隔左幾個月depression 睇唔開就走左
好sad

有一次我發夢有發到佢攬住我同我講想返嚟
如果有第二次
我喊醒左 喊左成晚

唔關你事既 情深緣淺 佢可能因為最後一任先選擇離開呢個世界呢

希望佢開心
大家要好好珍惜宜家身邊果位
雖然對自己嚟講永遠都有件事放唔低
只希望唔好影響到另一半
佢地知左都會銀住銀住

本來諗緊同唔同現任講,怕佢銀住銀住都係不了

本身都唔諗住講
佢問左我好多次有一個紋身係咩意思

我結果都講左
有一次佢發現我有相喺ig未del
我話其實係佢
佢就叫我留住
我唔想佢唔開心結果都del哂

講左啦

幾個月前講左
巴打 我明白你感受
係街行行下 忍唔住要分享我自己經歷

佢 前年係我生日前幾日離開左呢個世界

我地兩個唔同校,係中二認識對方。
起初佢有男朋友 幾個月後分左手。我一直都係身邊陪住佢,走出傷痛,陪佢做左好多野(佢ex對佢好差)

之後,大家都感覺到雙方都有好感,但我偏偏係一個對愛情好細膽,好怕失敗既人。佢知我無膽表白,所以佢對我開口先。但果時我無回答佢答案,因為果陣我爸爸有末期癌症。我唔想浪費時間拍拖,我只係想陪住爸爸。佢無介意我無比答案,佢知道我爸爸有事 好多時會上黎我屋企幫手照顧爸爸,安慰下情緒失控既媽媽。

最後 我爸爸終於走左。我個人無晒動力 接受唔到呢件事黎得太快。果段時間我放棄左自己 日日訓係張床 無聽佢電話 無回佢sms。葬禮過後一個月 我仲係屋企做緊爛泥 日日以淚洗面。係果個時候 佢黎左我屋企拖左我出門口 打醒左我 罵醒左我。佢話唔想我變成咁 想我振作。於是係果年暑假 佢每日都會拖我出籃球場(我鐘意打籃球)陪我周圍行 傾心事 借膊頭比我喊。無辦法 我好愛我爸爸,傷心左好耐。

之後 順利成章我地一齊左。果陣我既生存動力只有佢同媽媽。係佢令我走出陰霾,我願意付出我既一切去愛佢 照顧佢。

高中畢業後 佢返左台灣讀大學。而我亦正式進入社會大學做野。有一日收到一個電話 佢同我講佢有病 係癌症。我接受唔到 我唔相信係真。於是我飛左去台灣搵佢 佢媽媽同我講 佢有左腦癌。唔知之後會點 叫我有定心理準備。佢選擇接受治療 但病情無好轉。後尾佢放棄左學業同治療 返左黎香港。果兩個星期 我每一日都陪係佢身邊 無離開個佢。

我仲記得有一日經過一間婚紗鋪,佢話佢好想著入面件白色婚紗,好想做一個好幸福有人愛既新娘。我果陣答佢:我會令你著上呢件婚紗,好唔好啊?佢點頭,就好似答應佢會嫁比我一樣。

佢有叫個我 不如我地唔好聯絡大家啦 我唔想做你負擔。我唔想你仲愛我,我怕有一日我唔係到你會唔慣,你會傷心。

我答,一直以黎你都陪住我走過低谷,我無理由而且絕對唔會離開你。我咩野都唔要 我只係想一生一世 都要你陪住我...

知道左佢有病 我每次見面都要係佢面前扮開心果。但我一返到屋企就會自己係床爆喊,頂唔順果陣會搵一個兄弟借膊頭比我喊。果種感覺好辛苦 你招架唔到,就好似劇集先會發生既情節出現係現實咁...

最後 佢係我生日前幾日離開左我。我買左一隻戒指,未交到佢手上就離開左。

我生存動力得返媽媽,如果佢有咩冬瓜豆腐,我對呢個世界都無咩留戀。

希望大家要珍惜眼前人。因為自己無愛得及時,我欠兩個我最愛既人一句 我愛你。

果種痛 一世都忘記唔到

巴打之前出過故?
唔講都唔知咁多巴打都有同另一半生離死別既事 好沉重 係咪十幾廿歲根本唔會realised 人原來係咁化學 原來係會唔知幾時就會死 如果仲要背負住內疚 真係唔知點面對以後

唔好講啦青 如果時光可以倒流 我真係寧願窮一世都唔想你有事 😭而家我事業小成 咁又點 返到屋企對住四幅牆 對住既都係上兩任既臭雞賤貨既物品 所有野都係冷冰冰 點解反而同你既野係最少 點解我地得咁少相 ?點解果陣買唔起有影相功能既電話

臭雞d野dum撚哂去啦
你過身個ex見到實好傷心 有人咁唔珍惜你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞