(短故)《二月十四號嗰日,我收到一份情人節禮物》

885 回覆
422 Like 3 Dislike
好撚好睇呀仆街仔cd rom都上水支持下你 前排將你啲故由頭追到尾 好中意啲咁虐心嘅文筆加油加油
你出嘅每個月 IG出嘅每個post我都有睇㗎
加油啊絲打
留言以示支持
乜都唔洗講 推爆
Pish
多謝巴打都代入到就好,怕大家嫌無聊
多謝你支持咗咁耐
梗係認得!你每次都留言
屌你啦,我前2日出勁多
多謝哂
真喺好正啊
每日就喺到等出故
睇到我都好sad
果種朋友以上,戀人未滿既感覺真係好難捉摸
放心,我會每日出文嘅
有睇
推上熱門等多啲人睇到
好!
終於無左bb希望男主同女主可以有HE
有諗過喺ig dm你同你講我睇完你啲故嘅感受,但驚太多人message你,會miss咗。
都係係到留言,睇下你有無機會睇到。
我由hall故開始已經係你忠實fans,除咗欣賞你嘅文筆外,我更加係你嘅文字得到一啲慰籍。
係你筆下嘅世界,去到你描述每個主角嘅性格。我都會見到自己嘅影子,或者勾起我對往事嘅回憶。對某啲人嘅思念。
我到現在都會重溫你嘅舊故,奇怪嘅係我每次睇完都會有唔同感受,可能係唔同時期睇諗法上唔多唔小都有啲改變。
好大原因上,我開始咗係連登寫故都係因為受到你啟發,我想用文字紀錄低我發生嘅一切。
我一開始會好著重讀者嘅數量/評價,無人睇我會頹,慢慢我開始發現寫文係我自己興趣,我係為自己而寫而我係享受個過程。或者,只要搵到一個知音人就夠。
今次呢個故,可能係topic可能平淡啲吸引唔到啲人去睇,但背後想表達嘅野我覺得係比之前嗰幾個故更加深遠且沉重。
就算得返一個人睇都好,乳陰絲都要堅持做自己喜歡嘅事,繼續用你嘅文字去救贖更多人,令自己釋懷。我會支持你!!加油
同埋,我都係好喜歡聽indie/睇戲!好欣賞你會係個故入面加插呢啲情節,令更加多人認識小眾文化!
除咗落日飛車,deca joins外唔知你有無聽hello nico呢!!
sorry啊,打得太多,好似騎劫咗你!

實在太受寵若驚,我都啟發到人去寫故
多謝你咁欣賞我寫嘅嘢
即使我覺得寫得唔太好嘅hall故你都會重溫

寫嘢係我興趣嚟嘅,有人鍾意睇我固然開心啦
但多人少人睇都好啦,我都係一樣咁去寫
唔會變,放心

我寫indie都係想多啲人去試下聽呢種音樂
同埋希望將我鍾意嘅嘢融入我筆下之中

hello nico首《花》,我上年溫書成日聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞