八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
show多幾張有冇得平多啲
實卡緊係用嚟儲啦
乜地方黎
有分
Apple Pay 果張suica可以記名,有出生日期去計番。
不記名果張係成人。
大相機定Yodobashi嗰類
大相機
Next step ...

https://www.macrumors.com/2019/05/30/apple-pay-express-transit-coming-to-london/

Apple 而家對 Apple Pay Transit 係好進取, 如果八達通有心而 Apple 冇心做, 講真真係講唔通
大相機既coupon派到周圍都係啦

我都有張呀
樓豬啲標題好正
巴打,係咪要將部iphone地區改做日本,先可以加到入去呀?
係傻嘅先會話蘋果唔理八達通。
以前iPhone開賣香港一定有第1輪
諗都諗到啦
WWDC又可以睇香港人去天秀Pokemon Go
D on9成日話攝張八達通落機殼用住先
我就覺得八達通連自己岀機殻俾大家攝住用呢條水路都諗唔到
不如就快d收檔啦
要轉日本
其實買實體卡轉入iPhone的話,裝Suica 個app已經無意思?
八達通app 上年已經買到新渡輪月票
用八達通sim / Smart Octopus 一樣可以直入

領先日本

反正apple wallet 都做到哂平時普通嘅野
聽聞其中一個分歧係蛇果要求所有增值方式都唔可以收手續費, 但屎忽窿堅持用信用卡增值要用戶自己啃
八達通最大股東狗鐵到而家買張月票都仲要人on99去客服中心排隊用現金買
呢間野真係好撚度縮
新渡輪月票係好事
但同地鐵月票 就好似小人用D
佢應該驚你轉返出銀行賺積分
純粹話俾大家聽香港唔係真係咁落後
落後既係某啲當乘客傻仔既大公司

btw 八達通 app 買新渡輪月票係好全面,上年8月已經開始有
1) Oepay 俾錢,月票存入八達通/八仔SIM/Smart Octopus
2) 八達通直接拍NFC俾錢
3) 八仔SIM/Smart Octopus直接扣錢
3種方法任君選擇,超方便

完全諗唔明地鐵服務咁多乘客反而無依個服務
所以遲D出 希望都做到新渡輪咁買
自動增值咪一樣得
最多set限額
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞