八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
ifan:實體八達通卡好方便,無需要apple pay式啪卡
原來 Shamesung 用到屎忽窿會變得好型
開窿真係柒
但起碼有得用八達通先
你開十世post都冇iphone份架啦死心啦
Samsung咁垃圾嘅機好心收埋啦,拍埋八達通再柒多嘢
你好似會錯意喎
收線啦,個app又廢過人
吃不到的葡萄是酸的
要乜嘢app
我碌住連登等巴士 架車嚟到app都唔使轉/開
就咁隊埋去就得
好明顯你唔知samrt卡加個app可以幾有用,你張廢卡做到月費票或者小童老人優惠先再講嘢啦
八達通老母係邊個真心一問
呢個只係其中一個smart card應該做到嘅功能之一,仲有好多嘢八達通加埋個app都做唔到,你撐大個c眼睇下出面個世界先啦samsung機我都有部,佢垃圾係事實,八仔垃圾都係事實
我諗你連佢點解做唔到都未知,八仔個cloud base又做整都未做好,3叔雲同舊卡系統又分開,又無啦啦獨立整多個oepay出嚟,甩頭甩骨,遲啲再加qrcode再emv肯定又係分開行,9唔搭8,呢間垃圾公司連簡簡單單嘅live transaction 都做唔好就執柒佢好過啦
所以香港能夠固步自封全因為大多你呢啲人
走啦呢個post唔岩你
用都會票,全月通同八達通分開
交通津貼用都會票,全月通要登記
領取補貼要入地鐵站拍八達通
屌你真係好方便

屌,網上付款重好笑
八達通用戶每次作網上付款時,要拍張八達通落手機
O! ePay出埋master card打返八達通轉頭
真係好creative

利申:有用Smart Octopus都照屌
香港仲落後過澳門

巴士車資6月7日起新增電子方式支付
[本地] Post by 2019-05-27 10:23:00
(澳門電台消息) 巴士於 6月7日起新增電子方式支付車資,首階段澳門通的 Mpay已獲當局認可,同樣可享受公交車資優惠。
現時巴士僅接受現金及非接觸式電子貨幣儲值卡支付車資。今日 (27日) 出版的特區公報刊登有關的行政長官批示,接受獲交通事務局核准且由澳門信用機構推出的電子方式支付車資。 (羅曉彬 黃偉鴻)
三間巴士公司同地鐵都係八達通股東嚟
你話呢
MPay 咪又係 QR code ,本地嘢

佢開放銀聯閃付,做埋 VM 方便遊客好過啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞