八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
真心希望apple map都可以做好d
做得好啲嗰陣可以收Google map皮
Google map愈改愈lag
你係咪痴線架係到捕住
Google map 駕駛路線成日fake人
反而係大陸高德最準
好希望apple map可以快啲改善下導航
但香港apple maps連lane guidance都未有
係外國用過apple maps導航完全體真係幾唔錯
Source 問題
Tomtom 個map source 香港不嬲都係屎
iOS 13 大陸嘅source應該轉咗做高德?見keynote話有路口3d圖

Between,八達通老母係唔係即係港鐵?
中國 map 唔係不嬲都係高德咩?
我意思係都好一段時間
唔只係 13之後
不嬲佢哋諗嘢都唔長遠㗎啦

QR Code入閘 立此存照
2020 loop多次
如果佢個apps 好似易賞錢嗰類
識自動調到最光嘅根本好快掃到
大部份靠個死人email入面嘅QR Code 梗係掃極都收皮
較最光都唔係一定WORK, 我用KLOOK 買, 開定QR CODE, 較最光, 試過要掃幾下先入得
應該關佢大細事
細嘅 近啲都易掃 大嘅又要放遠啲先影到曬
根本好濕鳩
機鐵qr機出名廢
有時戲院攞飛我都用email qr code
一放埋去就得
我諗係scanner問題
搭車用nfc始終最穩定最有效率
最近收到Citibank Octopus續期咭,八達通+信用卡繼續用,冇投訴
機鐵個堆qr code機都俾人屌過好多次係廢嘅
我係上海見到有D人 照極都過唔到 又對唔到焦
等勁耐 ⋯ 仲慢過香港成個手袋車上去掃個班師奶
我買單程票一早過左 見到佢地仲係到掃掃掃 自此就對呢種野唔係幾好印象
同埋自曝私隱到咁既地步既野 真係不了
好彩上海地鐵啲閘機
唔係部部都用到QR code
上海唔係用到transit card咩
もう見たんだし、討論価値がねぇ
新加坡做嘢咁快手,香港就得把口
大家都冇民主,咁我寧願要新加坡政府妳過
更新咗有得read / write FeliCa
但唔會望八達通短期內support 到
想佢做好D 現有功能都冇
個 spending record 仲係show KMB/LWB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞