八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
另外大家關心Apple Watch有冇得用
config見到上海同北京都係watchOS 999.0
所以就應該唔關事
一定係iOS 13推出果日/之後
9月中
巴打個日子講到咁明確
希望到時真係出現
會唔會電話同手機係用緊
同一張卡 定 當兩張卡?
大家明 交通費資助 同 月票 嗰啲 麻煩嘢
我估係發行另一張非記名八仔

如果將實體卡migrate做虛擬卡,我估八仔最大挑戰唔係payment,反而係integrate門禁系統嗰啲野
Sorry 打錯
係電話同手錶

即係我用電話買月票,用手錶嘟得唔得?
一三五用電話,二四六用手錶
當唔當用同一張八達通搭車拎政府津貼?
你無新消息?
每次轉device都會轉一次唔同既八達通號碼

先唔好講門禁,每次你都要喺交通補貼個網轉一次號碼,
仲要唔係即時生效你都夠煩啦
10年後大陸人會笑鳩香港人拍QRcode
100年後大陸人會笑鳩香港人仲要搭車
應該唔得
如果我冇記錯
電話同錶係獨立
applepay 都一樣
因為九月中發佈新iphone
如果寫左落卡 其實問題不大

有啲Loyalty program 純粹capture你卡號碼再match返佢地自己database 果啲就要再搞過
Suica都係,iPhone同Apple Watch唔可以共用同一張卡
但可以隨時將張卡由iPhone轉過去Watch,或者調轉
Suica 號經驗係同一張卡同一時間只能在一個設置上使用,但你可以隨時轉落錶,隨時又轉返落電話,八達通應該都一樣。
無關係wor
如果無料到就算公佈新iphone都唔會關8仔事
而且而家最驚就係咁
問題係轉嘅時候會唔會甩咗月票同補貼
但有料到就應該會係發佈會講
開頭半粒鐘例牌打吓飛機先㗎啦
之前有講架
我都係估估下
因為佢既minimum version寫左13.0
而iOS 13係9月中出

我覺得iPhone發佈會提都唔會提
唔好睇香港咁高

估計iOS 13有得更新果晩 八達通app都會出埋更新
之後大家就可以係app度加卡
個flow同HOP一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞