八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
突然好多八達通打手入左黎
其實應該係visa/master/amex 均唔容許商戶因為收卡而多收服務費,你打去card centre同佢講,有齊資料係可以退款,如商戶為「積犯」,發卡機構有機會唔再俾該商戶接受該卡種。
好多商戶都收charge
好多上友誠買野
間間都收charge
咁有冇著數先
我而家係日本碌aeon master, 收1但同唱錢個價差唔多
只係因為無法律效力
銀行更加唔會理你姐
所以例如去百佳唔碌卡係搵自己笨
衰就衰在AEON 25000分(1蚊1分)
先換到100蚊現金劵
等同0.4%

其他靚卡收1.95%但回到最少2%
仲唔洗簽夠25000蚊

簽多簽少過25000好麻煩
無野換到
Aeon 除咗要張JCB 旁身之外
一係JAL儲哩數
其他做咩要用佢
但都係ANA好屌啲,多嘢換又可以用Edy賺分
上面有講 個rate蝕哂
aeon去日本必備
aeon張jcb好似收左皮?
ana大新visa 辣殺rate
上次去農場直販店 碌唔到外國卡
最尾好在香港Aeon張JCB碌到

Btw 大新ANA一早轉咗World Mastercard
係喎sorry 但要比2%買里數
屌返八達通老母啦
研究乜鬼信用卡
人地有競爭所以先會進步
香港八達通
冇競爭 有伸縮八達通 進步
遲d支那寶殺到希望逼到
前提下悠遊卡必須要先將實體卡轉成虛擬卡,這部分並非是由蘋果來做,而且悠遊卡公司自己要先完成這區塊

果然係八達通唔肯做呢 part 所以入唔到 Apple Pay
Shamesung 貼埋大床做契弟先拎到嚟做
做唔到定因為錢問題唔做
之前有巴打講過八達通無自家cloud
錢啦
香港 科技又唔係落後 係人思想落後姐
smart octopus有咗兩年,都仲未起到自家cloud?有冇咁難起啊?三叔起到八達通起唔到?搵鬼信,錢作怪
又唔肯比錢揾人整
最大問題係班高層唔肯郁
坐係度都有大把錢收
佢駛咩搞咁多野
班高層用乜電話?
定smart octopus 用唔到員工票,打唔到卡,開唔到門?
所以用返實體卡算鳩數?
九成用實體卡啦班人頭豬
咁問題唔係獨家咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞