八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
iOS Map transit direction 應該已經準備好。

Apple Pay 個 logo 應該一直都有,同 transit card 無關。
應該唔會
冇理由3月唔講6月講
呢期啲EMV都係出新聞,邊有開發佈會
已經出到慣晒
我地最可靠既source舉例舉到直情出硬咁款
我!係!唔!會!信!垃!圾!八!達!通!公!司!
玻佬真係好勁,勁到香港以前由叮噹馬頭嘅競爭對手到依家連幫佢挽鞋都冇資格
唔好意思,有點off-topic。
呢個同國人對國家認同好有關係。
新加坡人好多都以做新加坡人為傲,當你對一個地方/國家有歸屬感,你自然會想做好啲,搞好個地方,呢個係新加坡真正成為國際大城市的原因。香港人打從回歸後,不但完全無歸屬感,甚至覺得自己才是外來人,既無家的感覺,對政府政策不公、偏斜感覺無力,係咁嘅情況,大部份人只選擇搵快錢,要投資時間、為理想的,唔會再有人做。
除左 _ 爆真的發生,香港先有機會像火鳳凰般浴火重生。
新加坡係國家主導,有精益求精嘅態度
香港係商家+共產黨主導,97後已經變晒但求無過,hea,差不多先生
加上港鐵 八達通呢d公司,得閒起下樓 食你按金手續費 訓喺度都賺錢,如果無大利益係唔可能主導求變
個港共乜鳩智慧城市又係口號多過做,講得出咪得d新passport機 智慧燈柱
新passport 機好似信用卡都唔收

得等收皮嘅eps同八達通
佢勁仲要有支那人幫手拉你落地獄先咁快
但今晚有新os, 個wallet upgrade硬咁濟
收埋信用卡甚至FPS應該唔洗好高技術
應該又涉及利益問題
佢最新篇blog講咗等於無講
Hong Kong Octopus which will be the FeliCa flavored Octopus transit card on Apple Pay that Hong Kong iPhone users have been lusting for ever since Apple Pay Suica launched in 2016. If this doesn’t make the WWDC keynote, we’ll hear about it at the September event.

上年夠係咁話beta會有乜乜柒柒,又話新年會出
EPS係冇現金去7仔拎錢用
黃金星際買野,信用卡收手續費先用EPS
咪得返㩒錢呢個功能囉
信用卡可能有利益問題
但fps係政府(金管局)嘢喎
同埋上網搞passport都可以俾Visa/mastercard
連play me都有FPS喇
八達通都係執柒左佢算啦
八達通有 oepay有fps
我知,我都有用佢黎增值
只係想講連咁不思進取既play me都肯變
八達通唔係無變 只係變埋d無謂嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞