八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
Maps Transit 好似識計轉車最近出入口,同用IC卡 (即係SUICA) 計優惠車費
人地呢啲就真係智慧城市,智慧出行,香港政府最叻就係三幾個月就搞單野出黎搞香港人,淋病上場後係威係脅搞嘅 smartcity 網站,最後更新係 2016 年。

https://www.smartcity.gov.hk

呢個亦係香港 20年只原地踏步嘅主因。

佢努力緊討好呀爺
對Resident 有用既就要排排隊
applepay都算數
google pay都唔試下 淨係同samsung合作
jm9
所以八達通真係抵屌
WWDC 2019展前預測

iOS 13 將支援八達通制式,直接以 iPhone 閱讀八達通餘額將可能實現。

雖然八達通公司未必會為 iOS 裝置,推出將八達通卡加入 iPhone 當中的功能,不過 iOS 13 將會開放支援八達通的制式,意味著技術上,以 iPhone 閱讀八達通餘額將會是一件可能的事情,只差八達通是否願意加入這項功能。
Source?
支01
重點係3叔機唔係部部機有 普及度不高
出街只見人用過一次
支那01都信不嬲一早support 個制式,個制式同日本西瓜卡一撚樣,根本一直都唔關制式事
呢樣野要loop幾多次
其實一早支援,loop足9個po都繼續
巴打你會成日mon住人哋點畀錢
但係真係唔常見
用Samsung 電話既人唔少
用Samsung pay x smart octopus 就唔常見
周圍用Samsung 電話都冇用 smart octopus
屌!佢主力推那寶之嘛!其他野,講咗當做咗
D topic柒撚到
Hong Kong Octopus which will be the FeliCa flavored Octopus transit card on Apple Pay that Hong Kong iPhone users have been lusting for ever since Apple Pay Suica launched in 2016. If this doesn’t make the WWDC keynote, we’ll hear about it at the September event

條友講撚晒
呢個仲得人驚

我見馬鐵都係
有某啲站已經有 show, 有啲就未轉晒
接受apple Pay
仲有22個鐘就知有無料到
我都keep住仲有睇
原來倫敦tfl想用emv完全取代oyster card, 之後取消oyster 會唔會8仔都
黎啦黎啦
希望唔係bug

未必會取消
小童/學生/長者 申請emv卡 係個問題
Nfc 門檻低

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞