八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
唔知有冇得改裝舊機
見過日本有啲機入卡位變咗個兜
以龜仔性格應該唔會改,慢慢等換機
有冇圖
改左,只不過用返英文版張圖,可知***幾求其。

https://www.samsung.com/hk/samsungpay/smartoctopus/
好似16年已經換咗
呢d機將來會分批換曬喺現有車站既舊機
換咗呢啲機,增值功能好似用得多咗
講到最後就因為大灣區WTF
啲人話兩地就夠唔使三地
咁即係9月?
純分享。
上面其實好緊張呢壇野,表示要盡快完成出街。至於盡快是何時,唔知,但無聽過任何師兄講過要11月。
上面好緊張,最大原因係認為呢個係最後一個翻身機會,之前啲乜卡物卡大家都知係無米粥,志在make noise,對營利根本無幫助。
當初有人錯判形勢,以為支那支付唔會(咁快)威脅到,但計好數後(2019公開資料,大家可以查到),非交通系交易繼續跌,而且跌勢加大,加上交通系優勢出年就會被打破,唔加快張卡虛擬化步伐係死路一條,依家追嘅只係想爭返做香港嘅 de facto 小額支付系統。
正式唔見棺材唔流眼淚
即係八仔會用力做好
屌佢老母!
條數係咁計:

八達通cut撚左oeplay刷信用卡回贈,賺少撚咗好多啦!
依家每月收我:5000 x 0.5% = $25手續費

以前呢?
每月收我40000 x 0.5% = $200手續費

一年收少我$2100

50萬人就收少10億

屌你老味
係真話佢就快手
就算ios 13即刻出 其實都已經等到一大班巴打仆晒街
希望佢唔好真係拖到2020先出
入咗Apple pay ,第日買嘢都照用返信用卡
屌 成間公司無人比過意見上面架咩?要見到數據先知死?
正宗管理不善

賺少左先識驚
真係好垃圾呀班人
有冇話幾時會出返 SIM 咭?
定係諗住 Android wfc 又或者要等啲香港版新機學日版咁加晒 embedded SE 淨係推 smart octopus?
如果佢肯學支那公司派下錢
再打下飛機話自己係本地薑
應該無人會再慢慢開app嘟QR Code
攪Suica Octopus 共通就得
基本上八達通自動增值本身係無敵,搞到今時今日咁,係抵撚死
不過遲到好過無到
會唔會得新iphone先支援apple pay octopus?仲要賣成皮野嗰部?
公海有post, 唔係新機先support
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞