八達通你仲想叫幾多人輪九你老母呀屌

1001 回覆
456 Like 27 Dislike
第一日有Apple Pay已經係咁
其實以而家既推PO速度,究竟會係八達通出到iOS smart Octopus先
定還是要再開到個"八達通老母個臭屄十下十下唔屌唔鬆化"先
一日冇任何正式發佈都要繼續屌
繼續唔用八達通做任何非交通類交易
Transport for London 嘅 contactless 本身唔同八達通做法,佢淨係拎張咭 number 之後 end of day 先計數一次過 charge,變咗 TfL 自己都要 take risk
不過佢淨係做交通收費,個 risk 有限 (性質同有人逃票一樣)

八仔做埋商舖交易,都大風險喎
如果佢唔可以安全咁 offline 儲住個餘額就會有個好大嘅保安漏洞
總之屌撚到有唔會放棄
少左好多啦其實
以我哋推post速度,一個月都推得爆啦

距離iOS 13正式版仲有兩個幾月
無錯 垃圾8仔 一日未正式公佈真係用到
都仲可以有變數唔可以當真住

除左搭車,繼續用佢d對手都唔用8仔比錢
Ching可能誤會咗我嘅意思

原則上用Google Pay部手機係要有網絡先得
一日冇secure element無論係信用卡定交通卡都冇辦法做到全offline
但係GPay而家係解決到手機一時間冇信號嘅問題
因為部機可以儲存少量tokens
從而做到有限度次數嘅交易
(但係Google冇講過最多可以幾多次)

而我亦都實測過
熄咗數據5分鐘再隊部機去Paywave機係畀到錢嘅

所以如果八達通要入Google Pay
而家咁嘅情況都一定要用online HCE
但係因為online所導致慢嘅問題應該唔係真係咁大

有錯請指教
冇乜新消息其實推得幾慢
不過照all in推爆先
八達通唔會咁好死啦
八達通想靠 Apple Pay 翻身, 仲有一樣嘢好重要, 就係廣告

好似 Suica 咁, 一定要搵後生靚女型男, 要比後生客戶群覺得用 Apple Pay x Smart Octopus 就係一個字 "型"!!! 咪 L 再搵埋乜鳩謝安琪賣埋啲師奶 feel 廣告喇, 咁做只會事倍功半
Google pay無上網可以用到三次
第四次會Fail
出左再算啦
都唔知仲要等到幾時
淫k幾好j啊
Google Pay有冇份,定還是安心等支那pay掃qr code?
嗰時個廣告有提過西瓜.....唔通嗰時已經傾好左
好似西瓜咁整隻企鵝仲好啦
依家去百佳有自助用都用番信用卡
八達通算數啦
無錯,八達通自己錯失機會嘅惡果由佢自食返

就算出apple pay我都係會用返信用卡,叫張耀堂自己食返啲卡佢

八達通既用處只在於獨家位
要儲分回贈我信用卡咪得
又咁講,八達通真係快既,就算nfc信用卡都唔夠佢快,要等2-5秒
八達通 + AAVS 小額交易根本就通殺好過垃圾qr code
要怪就怪班高層不思進取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞