(我愛香港)一個人,將幾代人嘅努力完全摧毀,香港將全無價值。

911 回覆
7234 Like 76 Dislike
佢地真係要走我地都冇辦法 唯有做好自己,做左自己可以做既野先,我相信香港人都仲想守護呢個大家都愛惜既香港既!
香港十幾萬人,出嚟行下,打幾隻字,就以為可以對抗一個政權?
唔好咁天真啦!
香港被中國統一,事在必行,以香港人既能力,無可能阻到。
就算罷工罷市罷學,十萬人暴動都阻唔到。
無Armed forces,所有野都只係空談。
認命啦,香港人。
俾人強姦
點都要反抗
生於斯長於斯 邊個真係想移民 香港政府唔諗下點香港咁多人移民 反而唔見英美加日呢d發達國家既人會移民 因為人地個政府真係爲自己國民做野 人地自然咪滿足唔洗走

真香港人一定愛香港 愛香港就一定要企出黎 有冇用都好 叫做大家出過力 如果最後都係無用既 咁呢個都係香港既命運同香港人既不幸 但香港人一定要做到佢地可以做既野 因為要對得住自己對得住我地下一代 如果你個仔你個女將來問你點解個時唔企出黎 你都要問心無愧去答佢地

香港唔單止香港人鐘意 好多世界各地既人都鐘意 希望大家真係企出黎 最後一次又好 第一次又好 一人出小小力 保護我地既香港
香港核心價值是什麼?
守舊還是守護香港?
一直都覺得咁樣比喻好差
依家人地成架坦克撞埋嚟你屋企,你得一對手
點樣徒手擋坦克呀?
唔係話咁樣就咩都唔做唔理
要做嘅都係要做,就算係最後爭扎都好
隔離post都有條聯署link,簽咗其實都心知肚明係無用
就算比你有幾十萬人上街都好,真係唔覺得佢會理
打仗講咩?錢同人囉
唔係單單企出嚟嘅人呀,係要有對抗嘅資本
唔通真係企係坦克面前佢就唔撞你咩
最有錢嘅既得利益者會唔會同你玩?
佢撞你屋企人嚟威脅你你停唔停?
唔好話唔會,一定做得出
雨革之後點解咁多人心灰意冷?唔係睇唔清
而係睇得再清都冇用了。

有得走真係唔好留,留得青山在
我知好多人會屌呢種消極心理,但問題係你幾積極都好政府都唔理
有錢嘅人第一個反應都係走,你拎乜野同人鬥?
我都唔想,但係可以點
叫幾下就算反抗左?

真係反抗就咬斷佢,打走佢啦,得把聲係度叫有撚用咩
我愛香港

我地做香港人,要居安思危。
個個口講我愛香港。
你地做過啲咩?
又可以做啲咩?
搵日出嚟行下,中共就會收手?

香港玩完就係因為太多呢啲蠢人
唔係而家,咁多年嚟香港人都係咁蠢
以為可以同共產黨有得傾,70年前已經知道無得傾啦!
啱 打要企定 乜都唔做
可唔可以唔好再濫用love you 3000 ,好撚尷尬
唔係叫你咩都唔做
但係用下腦啦,唔好做埋晒啲低能野
成日叫春,又無撚用
諗下有咩其他方式,實際啲既野做啦

成日係度嗌口號就以為自己做左野,真係好嘔心。香港玩完就係因為有呢啲人,講左當做左。
其實仲有好多人唔知發生緊咩事。。
18年後又一條好漢
有心既巴打一齊幫下呢位樓主派傳單入信箱
https://lihkg.com/thread/1157686/page/1
繼續推
其實見到香港俾班仆街搞成咁真係好心痛
睇住自己長大嘅地方一年比一年差
去到今時今日只可以訓喺倒俾一班為咗自己利益出賣香港嘅仆街強姦
我真係好想喊 唔知有咩可以做到
If we burn, you fucking burn with us
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞