(我愛香港)一個人,將幾代人嘅努力完全摧毀,香港將全無價值。

911 回覆
7234 Like 76 Dislike
我真唔明,點解共產黨要咁樣做咁多陰質野搞到香港雞犬不寧。香港人以前嗰種風度,氣派,全部都係因為共黨而泯滅左。我喺度諗,近排貿易戰,蟲災,係咪所謂因果報應?

連登應該被消失
唔夠打係有好幾個原因 戰略既錯誤阿 又要對抗內憂外患 打日本仔等
關心同肉緊,嚮化做行動之前都係一樣無撚用嘅嘢
有任何一個香港人有種隊冧果「一個人」的話,咪阻到條例過囉
屌佢依家就係想拉埋香港落水
分分鐘 一通過咗呢條條例 我已經
我愛香港 我永遠嘅家
到時大家要貼bam圖自爆
其實唔係
因為教育界,社福界,ngo界就係飯民最強力支持者

呢堆界別cap水靠無限人口問政府要資源
飯民選擇碼住呢班中產而出賣香港基層
唔係好明,不如你先講下自己幾有錢同幾有能力? 如果唔係你係到話人貧窮同無能好冇說服力
賣港01比台灣點左名係content farm要提防佢出fake news左右台灣總統大選喎,仲旨意佢?
Push
上街
Push
兄台~ 其實唔關岩唔岩聽事。當年國民黨貪污嚴重,貧富失衡。窮人有啲窮到鞋都冇得著,響咁既社會環境下政治理論話人人平等既共產思想就深得人心。後來毛澤東得到最後勝利得到國家管治權,響呢個時候劉少奇…鄧小平呢班人發覺共產其實係行唔通既,試問如果人人平等咁人仲邊有動力上進,種田種出黎要交俾國家再分配俾你,咁點解自己要種咁多分俾果啲種得少既人呀。個社會係永遠唔會有進步,人民亦永遠會活響貧窮的水平生活。於是劉少奇佢哋就希望改變國家,開始加入資本主義既元素,俾人自己做小生意。呢一個改革如果成功改善到人民生活,咁就代表毛澤東果套已經唔再適合用黎管治國家。係直接影響毛澤東地位的經濟改革,所以毛澤東一定唔可以俾劉少奇成功。而且仲攪個文化大革命出黎捉晒全國的劉少奇支持者,咁毛澤東個帝位至坐得穩陣。
想多左
唔上時事台囉

坦白講做得d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞