(我愛香港)一個人,將幾代人嘅努力完全摧毀,香港將全無價值。

911 回覆
7234 Like 76 Dislike
唔關事,而家逃犯條例唔會令台灣協助查案
反而,台灣為咗保障台人在港安全
只會同香港斷絕所有移交協議
陳同佳案更加唔會處理

而犯咗事無人拉做唔到嘢
可以靠港人港審去做

當然都好唔理想,因為外資會照俾人捉同資產涷結
香港人 唔好輕易放棄
我唔想第時去到外國,唔敢話比人知係邊道嚟。
呢樣真係玩政治
但港共做得太核突
共你個產
1. 成個青發委都係建制派,分裝party嚟,拎一個民主派嚟講,話佢拎政治著數,人唔笑狗都吠

2. 林鄭,習總仔女,政府高官仔女全部揸外國護照,講都廢事。人地支持民主,加入美國,好合理,反而建制派愛國者咁做就講唔通。

3. 我同大部份民主支持者從無推舉違法or港獨,咩港獨狂逃唔好亂扣帽子,郁啲就話人港獨,屌那星9唔搭8
啱,但對呢啲人
唔可以以靜制動
要主動追擊
以理據說服中間派
只要係呢兩個月
有貢獻過,有為香港做過你仍然可以自豪咁講一句
我喺香港人 !
婆佢阿嘛
幫推,好重要
why吳思諾

吳思諾黨籍都無一年已經獲推薦
我想問點理解唔係其他資深地區主任
用人唯親
我最記得d100屌過建制派離地議員

點解自己人就可以外藉
原來自己人就另計
第一點又係卑劣

姐係建制派分左大份你就可以去貪左細份

我唔係話一定唔比參加委員會,而係無合理理由吳屍路乃唯一人選

如果民主黨大佬黑箱操作都得就好唔公平
唔明你講咩
講明係推薦
就係要搵唔同政治光譜
又唔係選舉

已經係幾十人入面只有一兩個民主派
如果用你標準
點解會有幾十個建制派 好多都冇咩政績

唔係好明點解唔可以因為佢老豆係猛人
就會俾你質問
而家鄉議局主席係發叔個仔
而家民建聯 攬吓爸爸 果個議員個位又係因為關係
啟剛有得做青發委就係因為英東叔
另外仲有個恆隆太子爺係個委員會入面

我一嬲覺得傳位無咩問題
有政治影響力 梗喺容易接班
你老豆係大劉 你肯做都可以做青發委副主席

政治分裝唔係用嚟攻擊民主派
一向用嚟攻擊建制派 唔明點解拎嚟講咁笨
民主黨所謂青年化原來就係靠黨高層欽點
完全唔洗做區先,咪同李永達當日欽點老婆參選一樣

民主黨關照區諾軒又係另有故事
區諾軒老婆劉芷蔚,劉芷蔚亞媽叫陸鳳娥,係李永達前妻陸鳳萍家人

飯民就係家天下
無大佬祝福無運行
有幾唔公平
唔公平喺邊
即係老美民主共和圍內傾掂侯選人名單又唔公平
即係中國政治局常委圍內傾掂侯選人名單又唔公平
即係民建聯區選立選圍內傾掂侯選人名單又唔公平

我好理性同你分析
建制派幾十個位分番嚟,你覺得冇問題
民主派得果幾粒位,你覺得好大問題
咩事?

加上,政治分裝喺好合理,政治上幾百年操作,你好似發現新大陸咁。好似班阿伯見到美國政治捐款就話人貪污咁,小見多怪。
要唔要再講下你知仲有幾多新人其實係親友團
睇死你呢d比人點去討論區造勢同比人屌的粉人都唔係受加持一定唔知

人就上位快過咩出十萬糧又成日上電視
你條粉人就比人點去掃地

飯民已經欽點figo chan下次選
係ar,益ive仔都無你份
on9haha

講得好
唯有推得幾多得幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞