(我愛香港)一個人,將幾代人嘅努力完全摧毀,香港將全無價值。

911 回覆
7234 Like 76 Dislike
事實上係差唔多等攬炒 有幾多人真係會拎出黎討論我真從來都未聽過
我覺得 當後生一輩對未來都冇希望 連生後代呢個生物最基本最重要嘅一環都可以放棄 佢會有幾重視呢加嘅情況 真係可想而知 而事實上呢類係後生一輩係好多好多 起碼我識好多同輩都有咁嘅諗法
班人連飯民支持大陸人,南亞人搶香港基層公屋呢個頭號衝突都唔敢理
呢幾日都見到大量鬼acc 上水圍攻批評飯民人口政策者

所以飯民不死香港不生
其實當日飯民告上法院dq公屋,綜援居港限限制我已經係hkgolden講飯民會慢慢流失基層支持

反惡法遊行得老野去其實係因為後生知道飯民比建制派更支持人口換血
係消息傳播問題
我又唔係咁睇,冇錯13萬人仲係唔夠,但以前非71既遊行其實好少去到呢個數字,即使反國教果時都唔係多好多,但講緊果時社運個勢好過依家好多
而且果次遊行之後,件事仲有繼續發酵,林鄭又越黎越賤格,我覺得社會個關注度係有提升

香港人,唔好睇小自己
訓前一推
https://www.inmediahk.net/node/1063014

飯民已經半笠水
'議會陣線分別促削單程證、反對《逃犯條例》修例'

當然因為部分港獨派排隊回飯民,飯民係單程證立場又玩彈弓手
所以一定要夾實飯民,策略焦土

你見班議助狗永世唔敢對質只係曉dislike比壓力其他人唔好出聲
我覺得不論係議會陣線有得拖得咁拖
民間都要有起碼三十萬人出嚟遊行
做大個聲勢
又係比議員洗左腦既人
係咪為左政治,你唔介意比人帶去台灣犯案?
收皮啦
台灣一開始本身想一次性移交
係柒婆唔理佢8個月
搞到台灣已經表明香港過左送中都唔會接受移交
剩返4個月做晒戲咁
好急呀陳同佳7月就放啦
講到反對D人冇惻隱之心+想放走陳同佳咁款
叫人圍立法會仲撚好野
李灼賤人個女,李豬明個仔, 吳明欽個女呢

吳明欽個女吳思諾唔係靠食老豆政治遺產點可能獲黃碧雲推薦加入青年委員會上位如坐火箭,吳思諾仲係美國人可以隨時閃
點解呢班人唔自己衝

一般人一有案底就無良民證走唔到
有班獨派狂9up有案底都未必唔受,你有達賴個國際地位就係可能得
香港既成就係鬼香港人努力建造出嚟,唔係英國既制度靠中國人有今時今日既香港?如果班五六七十後真係覺得佢地有咁叻佢地今日就走左出嚟啦
過幾日會再開第2po 定期造勢
香港人,自強不息
唔好俾一個人破壞幾代人努力
香港加油!
冇錯,香港人必須靠自己
無人係百份百信得過
呢個post除咗幫佢地拎多啲attention
亦都係mon住佢地咪做on尻嘢
冇錯,而家開始鼓勵多啲人 留意
咁先會7月多啲籌碼
做得幾多得幾多
近排愈黎愈近表決,多左好多奶共焦土派上水搞分化,小心呀巴打
希望打倒23條再次重現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞