點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
細蚊仔先睇支那達
認真,如果要邊玩邊睇字幕再即時翻譯
我想講唔係咁易
佢唔係舊時玩人中咁鳩up鳩譯,隻驚有時重要用返舊詞語字幕,點反應得切
有乜駁?po頭講曬既一句都冇人對題應過係咁spin然後話人駁唔到
但你呢個quote既回應有關呢,一係你就唔好回
人身攻擊既題有咩好對
你覺得係咪係囉咁有道理
響波台開過po自動變波台狗
咁我個個台都去幾多名銜
啱呀 一句波台狗駁曬全部我回黎正傻仔蠢咗
你群開班豬朋狗友唔係話脫離到就脫離到
有乜好駁姐,英文差咪差,自豪就係你講既
又要入黎汪冇道理又要攞沙
達哥比人抽秤九成原因咪呢啲人高質護航
其實香港人點解要識英文
做野讀書都係中文wo
樓豬意思係強國用無問題,達哥未經佢同意就唔可以用你咁都唔明
啱呀 我講緊班盲撐spin到去我話緊達哥
有冇讀過大學?
唔係想討論任何關於個post嘅事
之但係香港點解會用唔到英文
咪講咗囉,英文唔好咪唔好,自豪就你自己講,重有咩要駁?
咪話班人自豪緊識殘體好過英文
冇講過達哥啲咩然後話我針對達哥
dse英文5**或者IELTS 8分以上先夠資格睇達哥
邊個自豪,貼張圖俾個睇吓
係咪代表到所有達粉都係自豪
我係波台狗係假膠冇資格開postok
都唔知你係咁講咩自豪
無聽過人講過 淨係聽過你講咋喎 你先係嗰啲盲撐?
達哥盲fans咪又係你哋班人
唔好同我講你哋唔一樣呀, 就同講中國人都有好人一樣, 你哋都係一擔擔㗎咋

唔好介意我覆你不過都係用翻你既大道理
我收皮
起完底 太空人asso仔 嘈都懶得嘈
班支那仔識撚睇英文咩
講真我情願佢好似以前咁,劇情講唔切咁快所以講啲唔講啲甚至鳩up,等有興趣嘅人自己去搵嚟玩或者睇多次段片都仲好啲吖

同埋都諗唔明殘體字係方便邊個?
達哥香港人講廣東話,推斷受眾理應係香港嘅人啦
佢而家係當香港人識睇殘體多過英文,定為咗方便啲睇開殘體嘅新移民

我以前都睇咗好多年達哥,唔明而家擺明商業咗咁多有咁多嘢唔敢講嘅佢仲有咩好撐?
邊一邊嘈贏佢都係會繼續賺佢嘅錢,唔會有任何die hard fans份㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞