點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
我依家係講緊達哥明知用簡體字幕會引起爭議,但佢仍然照做,佢以前成日話唔想觀眾嘈,以前佢見到chatroom嘈都會問咩事,叫唔好罵交,但佢依家感覺完全理都唔理咁
係呀唔好記錯我唔係topup
記埋我讀speed啦

speed仔都offense都你
資格論triggered
佢有叫過有咩好嘈喎 啲人要嘈可以點?
其實你講嘅嘢不合邏輯
去滿足咗一班人嘅要求, 就滿足唔到另外一班人,咁永遠都會有爭議
按你既邏輯就係永遠都wfc緊觀眾

再講一次, 知道會引起爭議同佢存心引起爭議係兩件事, 唔好將個概念混淆成佢係存心引起爭議
Ok , 我明你既意思
但係個市場反應會反映佢做既決定岩定錯
如果佢係堅決用簡體,咁佢既viewers就會因而減少,佢會唔會去檢討係佢自己既事。
但我地講既自由係,佢有權去做咁,你唔可以去批判佢依個決定是否對與錯。
我希望你明我想講咩。
其實就算觀眾少咗都未必反映佢做嘅決定係錯
可能佢取向係忠於自己所做嘅決定多過觀眾人數, 咁對佢嚟講都係一件正確既事
又先發覺衝得入黎既都係認自己盲撐 盲既根本唔洗講
我幾時有話自己盲?冇講過既話你又係唔反駁我,藉口多多
直接罷睇就是了,再討論下去只係另類幫佢增加曝光率。
佢可能係專登用簡體去博人屌佢,再增大曝光率,依個位有冇諗過?
衝出黎claim
冇,我唔會用陰謀論去做一個邏輯推論
入到黎 起底 上一頁

好悶 你開心就好啦 愚人的問題無法回答
精神勝利法,也被稱為阿Q精神,是魯迅所著的《阿Q正傳》所批判的一個自我安慰法,這個方法側面以諷刺的姿態描寫了當時中國人在當時的心態,也有貶義之意。精神勝利法其實是在諷刺當時中國人在精神上的麻醉,在近代的很多時期都有人使用精神勝利法。精神勝利法是廣義的,即人人都有可能使用精神勝利法。甚至可以用來自我安慰、忽視他人的不滿。
以為樓主咁把炮話人唔對題
點知一同佢對題就即刻笠水
盲撐又贏
咁就要諗下,因為佢好熟識香港既market
佢知香港人最鐘意食花生。那怕只是曇花一現,對於透過出鏡率而換取收入既人,已經係一種勝利。
對我嚟講冇分別, 有冇呢件事嘅發生我都會一直睇
盲反又贏

g持唔再盲撐!反對残体字!
: 睇達哥d人睇殘體勁過英文
盲撐 : 盲反
我有個得3歲細路哥唔使字典都識得睇識得打
https://cn.mancity.com/
比埋個強國官網你反
Support巴打你呀
明明隻game幼稚園都識得打, 達哥fans全部弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞