點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
唔撚想即時翻譯比班文盲聽有咩問題?
咁想睇英文字幕自己買game玩啦懵撚
嘈咩姐有人用槍指住你條賓周睇佢打機咩
On撚鳩
你係雞
冇睇達哥玩 但就咁睇呢段野 好明顯為左營造遊戲效果特登用d比較少用既vocabulary 我敢肯定就算native睇都未必會全部明 因為唔係日常用字 (唔好以為native一定識好多詞彙 clergy/paganism呢d分分鐘係基督徒先識
佢用英文 殘體 就算無字幕 都比你班傻閪鬧架啦
打過機都比人批鬥
成班紅衛兵廢青
世屎撚一定識既
無讀過世屎就敏水啦
支那狗00後
收皮啦 attention whore
英文好就唔使靠展翅搵工啦
直播梗係以流暢 觀眾享受為主要 屌你十句英文九句都真係難 搵邊個黎翻譯 個個話要睇英文 自己又唔明 達哥又唔撚係英文勁 真係on9 達哥都比埋你揀 一係殘體 一係英文 成班懶係清高話要睇英文 搞到玩個個唔enjoy 睇嗰啲又唔enjoy 為乜撚
盲屌撚痴左線
一分鐘內釋哂佢出黎咁
就算你得 其他人一定得?
如果真係咁在意字幕問題
唔睇咪得
有乜好嘈

定又係 我唔鍾意 其他人都唔准鍾意d fd
use it or lose it
幫你quote一quote
睇下樓上某條友係咪選擇性回覆扮睇唔到你回應佢
痴線
如果我唔係近呢幾年接觸歐洲史跟本成段都唔可以100%準確知佢up乜
Sci撚跟本唔會接觸呢啲字
達哥仲要係中文系
邊到有敗走?
小六個句又唔係我講, 我見你突登拎一堆字出黎講, 講到好似好深咁咪回下你囉
superstition 呢啲 我以前幫小學生補習已經要佢背
我個回應係回應小六程度喎
都話你包拗頸唔肯認錯架啦
但你第一個回覆係就咁貼張圖 扮到好深吖嘛
仲扮
你自己係隔離貼圖, 以為張圖好深, 係隔離POST比大把人笑張圖啲字好淺
我回你話啲字唔深有咩問題?
我真係唔知邊個柒

諗諗下呢句覺得唔妥番去睇
我屌,原來你連波台假膠話易都計
姐係小六識中二識果啲垃圾回覆都=笑張圖啲字淺

真係笑左
不如你重新追下呢個post, 睇下有幾多正常人話啲字難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞