點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
當你睇簡體會方便過用英文咪姐係認自己文化修養低囉
唔係覺得睇簡體方便過英文要好自豪好合符情理呀嘛
難怪香港人英文水平節節下降啦因為覺得咁樣完全唔係問題幾可悲

唔洗話我認叻 而係你地阻礙社會進步

講中歡迎谷紅塊面嬲嬲豬咁插
我就唔奉陪喇
講得好
屌on9啲人 當當大學生叫你用英文打機都做唔到。。。冇記錯佢玩過幾隻game都係用英文都唔用簡體字
睇英文覺得有困難咪好應該更加接觸多啲黎學習囉
自知不足完全係好事 一個好好既機會提升自己
english too bad becuase little talk
佢玩呢隻game 最難係要好快將角色講ge 野翻譯做中文再講出黎 如果唔係native speaker 係好難做到

況且我都睇到達哥而家英文都唔算太好 有d 唔太難ge 字好似calamity 都唔識 要佢一路玩一路譯根本無咩可能
如果你係single player 玩我絕對同意 但佢而家作為streamer 呢個角色 為大家帶來遊戲體驗先係最重要
標題已經係講緊班盲撐
又代入翻達哥點點點做乜呢
照讀唔譯囉咁

身為香港人 點會連官方語言英文都唔識
驚中小學雞睇唔明
唔係話乜
如果你覺得正體同殘體響香港應該有同等地位既話已經冇得討論 而你係暗示咗呢樣嘢
標題已經係講緊班盲撐
又代入翻達哥點點點做乜呢
你睇慣咪勁囉大陸仔
達哥唔係玩過ds咩,點會唔識呢d字
班觀眾未必明
連登真係咁多新移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞