點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
google 翻譯實搵到架
而你要做到即時傳譯個難度就差太遠
可憐到連字都想捉
中意同鍾意意思都唔完全一樣
佢又真係冇邊人屌過依方面,我印象中唔記得佢用過簡體中文玩遊戲。
利申無睇佢台 中非打
但睇咗好多po

你話人以己度人 你自己咪都係以己度人
人地話好多人唔識 你又話咩好多人唔識 明明咁簡單 我都睇得明喇 係你地廢 人話緊人以己度人同時 你自己都做緊同一樣嘢
隻game英文幼稚園都識得睇
無用google translate,我只係求其喺床上用手機譯
我想講只驚口譯難道唔在於深,而係在於快。啲dialog 可以又長又快,所以會miss 一兩句。不過你可以summerise 同paraphrase 嘅。

比如上面都有人講嘅伍公子,呢幾日前播都係英文即譯。
係d人冇自覺識係好過唔識咁
唔講真係以為香港大學生英文勁過native
唔知真膠定假膠 好多po見人屌讀過大學都唔識 無讀過大學嘅人先講得出哩返說話 事實係 明明好多大學生英文都好水皮

2019年喇 仲有人覺得讀過/讀緊大學嘅人係十項全能 精通英文
以為讀過大學就係人中龍人中鳳哩啲廢中廢老思想
應該話佢幾時驚過俾觀眾屌
不嬲係啲觀眾就晒佢
樓主真係人中龍鳳黎 一個人單挑我地咁我多人 俾人踢爆唔夠駁又識話人資格論人身攻擊唔使討論 又識話人圍爐
laug矛資格講嘛又吾滿2
樓主比人屌到變返5P波台狗
話盲反圍爐好囉我入過波台就係盲反用左手同右手圍爐冇資格講野
已BLOCK個傻仔
block人不忘人身攻擊惡到
無俾人屌到反皮既心理準備學人上連登玩假膠,咪玩啦
lol an obvious sarcasm and u didnt catch that
腥港觀眾連英文程度都冇要達哥就累到達哥比人入
d咁明顯既諷刺都真心難為無數為達哥好既兄弟比人屈成反
你咁搞法幾時捱得到1001
冇既我玩抄登開po唔過夜一日嘈完咪算我個個post都係咁
有時間都唔係咁曬
得呢句我係認同 有時間去玩去食去進修唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞