點睇達哥事件啲盲撐以英文水平低而自豪

474 回覆
345 Like 501 Dislike
呀蘇出黎係咁
不要再說了
係呀 精子都識打啦
自大是自以為了不起,並不是自信的表現,之所以表現出自大,是由於從心裡上認為自己不夠好,形成虛偽的優越感,即由於自卑心境發生了逆轉,用躲避的方式去面對困境,面對自己的無能,所以過分的誇大自己的優越感,實則只是為了掩蓋自卑,而給自己做出了最好的假設。
可惜達哥有d高質fans樹大
點睇達哥事件啲人盲反以英文水平高而自豪
頭先伍公子都有玩,英文字幕。
唔準笑 要認真對待 人地英文咁勁 我地好應該虛心受教 等佢譯晒全部出黎比達哥打機
就算英國人/美國人都唔一定識曬所有英文字WOR 傻鳩
廣東話你敢唔敢講所有字你識曬呀傻鳩?
咪傻啦 人地堂堂kongu學生 咩英國人美國人企埋一二邊啦
呢篇野真係咁易明?
比我睇我諗我拎住字典慢慢查先搞得掂
我都係睇多D報紙先
身為中國人 點會睇英文好過睇殘體
發現起唔到我底自己鳩估無痛苦
?起底有咩意義 仲細咩 唔好用自己會做既野黎度人
開個post又要先查家宅睇下人有咩"資格"先然後想人身攻擊而唔係首先對題目理性討論 個個都咁小朋友死得啦
不過我條條留言得句statement硬係有人爭住quote黎認
之但係直播都唔洗逐隻字譯喎
大概個意思講到呱
又係d兒登仔盲反同盲撐都未搞清楚
連登班假膠 鍾意成日講堆歪理屌達哥
達哥點會英文唔好
有冇睇人地去外國同遊戲展職員講野
訪問遊戲製作人,有一次仲係同唔記得邊個球員傾計
仲同泰國人用英文交流
好小學雞
我細佬都係咁 佢小學左右 口頭禪係 哦 你自認!

起底無意義? 拿你㩒過我個起底掣係咪死全家先

理性討論呀嘛 好呀 我最鐘意理性討論 你唔好又話我盲撐喎

第一 你無證據顯示到有人因為英文水平低而自豪

第二 隻遊戲入面既英文涉及好多專業水平用語 例如不同既宗教 、醫學 、歷史 、文化用語 你又係咪全部識晒先

第三 好啦 估到你又話就算我有部分唔識我都估到89成 但係唔係全世界都要同你一樣得過且過呢 達哥留意左隻game 好耐 真心想了解個劇情 唔通又要人地返轉頭自己打先開簡體或者叫人地打到一半停低查字?
明同翻譯成順暢句子係2件事
即時口譯呀理科撚
你做到出面大把公司搶住請你
死咪死囉以己度人 你反問完有乜意義然後自己都答唔出
淨係識資格論同人身攻擊洗乜討論
你咪谷紅塊面話完人唔夠資格講又lur人應翻囉
我係冇資格咖喇
原來盲反都叫理性討論 打個機享受隻game又要代入d獨派思想入達哥到 咩都玩政治化 搵埋d低質位入 咩英文水平低 岩架啦 係兒登圍爐一定最岩你 睇達哥打機真係唔岩比d戇鳩睇 仲學話人係小朋友 自己咪又拎自己果套度人 扮咩理性 好肉酸 仲有記住唔好當自己盲反就係主流意見啦
唔明樓豬哪來的自信,打機係為左享受隻game而唔係為左學英文,如果唔能夠100%明白內容,點解要選擇用英文?between,如果樓豬明晒隻game d英文唔洗查字典,咁我恭喜你,你英文水平咁高,必定係人中之龍,唔需要用學歷去證明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞