[夢醒了 Zion不來了] NBA 2018-19 Playoffs 討論區 (57)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
呢件有啲睇頭
睇下填唔填到雞塊最弱嘅側翼
勇士個五星戰隊真係天時地利人和齊哂先有可能組到。

首先要有個願意交稅既老闆,之後要撞正薪資上限係咖哩仔張4年44M既合約期內突然爆升,仲要佢打出MVP表現,仲要唔止一年。KT同Green又係薪資上限大升前續左長約。KD願意減薪加盟,之後仲繼續keep住唔拎頂薪俾薪金空間勇士去續AI同生命石,最後表弟係佢諗住博拎頂薪約時重傷,搞到係自由市場無隊願意出返鵝既20M左右既約俾佢,令佢要主動去搵勇士以中產合約加盟。加埋一堆實力唔差,但人工唔高既後備。加加埋埋就成就左今日既勇士。

只係說服KD放棄頂薪續約,令勇士多左薪金空間去簽人同續舊球員都已經係一個好好既操作(當然不排除係KD覺得實在太舒適,想係勇士拎多幾隻rings)
依個咁嘅劇本你ff都諗唔到
印象中kd轉隊果陣好似冇減薪
同埋而加係咪叫簽緊1+1頂薪?
唔太清楚有錯指教
佢宜家收得3000萬
再上一年收25M, 舊年睇Happy Koner既美帝的籃球,米加話係2K既世界,要用25M去續KD接近係一個不可能的任務,但勇士又真係做到
一路都係簽1+1,當初完左第一年之後降薪比勇士有cap續約二姑
咖哩係第7順位選返黎,KT佢係第十一順位選返黎,Green仲要係第二輪先選中,如果之前既球隊選走左佢地勇士已經GG了
上面都有好多巴打講左,俾個狀元簽你,選完個球員又唔識養/唔肯養既,對佢地黎講,其實個狀士簽咪又係一個籌碼用黎換禮物
睇你點定義減薪囉
對比佢上一份約既,咁佢無減。
但對比佢既頂薪既,佢減得過份過我皇
佢係咪背傷?
殘體字注意⚠️
但文章中真係睇到勇士係點樣運氣實力同時爆錶去成就今時今日既宇宙勇
http://kuaibao.qq.com/s/20180511A16HTW00?refer=spider

之前一直期待76人有機會可以做到另一隊勇士,但睇呢兩年76人既發展,機會越來越少。
中左1st本身都諗住當籌碼去換AD啦
所以zion係唔係都要去new orleans
76 4.5星算係咁,本身仲有富仔
如果夏天唔續就完
廢老波又提
我承認
想問超過100%果啲係咩意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞