[夢醒了 Zion不來了] NBA 2018-19 Playoffs 討論區 (57)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
佢哋嚟腸就閪㗎啦
irving走既話仲trade tatum做乜
刷分仔會唔會壞手勢到比個Pass First PG佢都會霸撚住個波
重建一定係揀最好個位球員而唔係揀岩位
反正全部位都要重新養同換,個球員打咩位其實冇咩所謂,最後啲養起啲球星真係撞位撞到唔可以一陣打波先至再做取捨
湧大把錢驚乜嘢
唔會啦,tyler johnson依啲sg骨嘅pg佢都放返個波出嚟
咁我又唔覺得ayton上限同doncic trae呢2條友話差好遠
真係睇大腸識唔識養姐
怕佢ISO上腦
我反kd
衰trade走IT狗無情無義
上天要懲罰佢
所以我一早放棄咗做任何一隊既fans,呢家純粹睇比賽
因為我明白真係會好心痛

利申 前OKC & 刺迷
其實我鐘意Trae Young多少少,不過兩者暫時來睇都差唔多
(笑)
馬後炮講一定係無敵
當時trae睇佢個身形要適應NBA強度要時間
doncic就歐洲仔 都好多人懷疑打NBA可以去到咩水平
邊有人估到佢第一年就咁勁 仲要第一場佢打得柒好多人都話佢吹大左添
講真 呢到有幾多個人係覺得doncic值得狀元先
利申 一直睇好doncic 但覺得ayton係狀元好合理
都可以咁講
但真係睇%問題, 上年我明tank, 今年我傷tank
某程度同牛有啲似
但如果個system鼓勵唔返個平衡, 其實都係失敗

同埋我純粹恍然大悟, 睇得太重
根本等20,30年, 40年係好正常的事
所以我的確幾無病呻吟, 仲無病呻吟咗幾年
聯盟的確係獎勵過我地, 而我地sarver唔請scouting, 坐擁最差嘅training, 被人搶走medical最強的staff, 其實都係時也命也
總之無需要跟太貼
我諗直到有個paul allen, ballmer左右個老細先再跟貼會舒服啲
養人嘅話igor個陣養得幾好,不過無啦啦炒咗之後依家就唔知點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞