[PC/PS4/SWITCH] Warframe/戰甲神兵討論區 (13) 響鬼 love you 3000

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
琴日有個馬拉仔係group chat話剩係睇到******
我見親身*嗰D都係日本人嚟
我宜家玩開都係英文,北美ser
繁中chatroom長期死城咁,亞洲ser啲ping高到lag到仆街,加上game chat*****(好多時都係連中大陸狗,一見到啲普通話英文short form就知)
其實宜家有咩武器值得練?我好多都開始唔夠力打,係咪一定要有紫卡先夠力?我主武用嚟用去都係Arca Plasmor,Ignis Wraith,Opticor Vandal,副武就捕月,Pyrana,Staticor,近戰就得gram

以上嘅一張紫卡都無
繁中chatroom入都未入過
亦都唔會走入去
照計你1把Arca Plasmor+catchmoon就算冇riven都夠打有突
除非你未齊mod/未極晒
反而你似需要1把高速近武..整把plague keewar / kripath
再數落去好用既
Sicarus P
Embolist p
Euphona P
Akstiletto P
Vectis P
Tiberon P
不過好多都要riven先發揮都佢哋既潛能
opticor vandal + harrow 唔洗riven都屌得過

17粒
=740/(1-65/365)/(1-0.85)
=6002 有效血量

18粒
=740/(1-65/365)/(1-0.9)
=9003 有效血量

點解5%可以差咁遠
唔想升張小氣到10lv
zaw我諗住等event先整,其實好多武器都有,不過無紫卡先係死証

btw咁樣算唔算齊mod?打high index第3 round 開始無乜力,滿lv土星之狼更加打唔入
屬性問題?磁+毒

非精密計算↓

萬用:Viral+Bleed

I:Corrosive(+Heat)

C:Toxin/Bleed
Viral(+Bleed) [齊減盾aura]
Magnetic [部分Boss]

G:Corrosive [高Status Chance]
Viral(+Heat) [齊減甲aura]

Void:Corrosive(+Cold) [高Status Chance]
Viral(+Bleed) [齊減甲Aura]
Radiation [部分Boss/冇減甲Aura]
中文唔完美支援速成,打字好多都字都冇左/擺錯位
加上同台仔傾計晒鳩氣用返英文chatroom算

英文chatroom但亞洲ser, 雖一睇到既句子係on9

你把catchmoon真係差riven
原來打完火衛一之後去虛空都會跌control module同氬結晶

當開始齊素材果時就發現多多錢都唔夠用
指數場
你地啲riven係特登收返嚟定,咁橋開到出嚟?我宜家有30張riven,得一兩張有用
9成自己開
有2張收返嚟但係用得最少 (有張仲要收咗返嚟仲未用過)
有時你可以試下同人換...唔係太搶手嗰d多數都ok
溫馨提醒:氬結晶會每日衰減一半數量
唔要嘅時候係咁出,要嘅時候就唔出
氬結晶正喎,好缺呢個素材
我火衞一打完個大佬跳左返去穀神星開木星接合點添
清唔切地圖

想加入集團個個都要交素材+10000g已經覺得好唔夠錢洗
地圖真係可以慢慢清
錢的話,之後打指數場會有好多
我啲錢用曬去吞拿魚救人
冇錢間唔中賣下相同MOD賣下相同普通藍圖幫補唔少
nyx harrow 羊佬啲parts多到
lee啲應急錢我都賣左幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞