特朗普嫌貿談進展慢 周五起對$1.56萬億中國貨關稅升至25% 但特朗普Twitter 上被多過美國人屌表示不滿???

594 回覆
209 Like 10 Dislike
依家轉去斯里蘭卡嘅都唔少
乖乖哋俾錢啦
一係就唔好用囉
啲支那屎片留翻你啲蝗讀
咁一定唔會100%廠返哂去美國架啦...
其他我唔記得, 但鴻海係美國間工廠 下年就可以開工生產

而且可以解決"單一國家制造"依個問題所帶黎利益, 好難用金錢去衡量
美國同大陸做貿易生意既人實吊啦
講到強仔咁巴炮
條垃圾黎呀
未做總理前d政績做乜衰乜,仲,要衰多幾鑊
係胡關照幫佢飄白

乜鬼"李克勤經濟學"
個朵聽落咁巴炮真係呃左唔小人以為猛料
到底有幾無知先會好似你咁講d咁嘅野
根本成間公司都係支那自己,佢點會搬厰? 你美國公司都係買人材料咋
你以為生產一件貨係間公司一腳踢? 中間分折左好多間公司
就連你用黎生產果件機器都係靠其他公司幫你生產出黎,例如asm太平洋
孟加拉製衣都唔平,工人識得示威
YES,變相比其他國家商品相對中國有多25%價格競爭力,對抗中國出口匯率優勢。
波波無處不在
連支那人自己都頂唔順要去東南亞開廠

都唔知仲咁執著made in chinafucker托柒
柒咗就認啦
你po間瑞聲都幾條生產線響外國
事實証明連支那自己公司都跳
鬼佬公司更加唔駛講
你睇吓自己啲Goodest logic
乖啦你估真係全宇宙都是支那的
出賣支那最快嘅絕對係支那自己
到底有幾無知先會好似你咁講嘢?
舊聞都post埋出嚟啦。供應鏈都走咗啦
可能去到最好, D東南亞廠又掘起左又貴番 / 學你講,識示威,
去到某段時間,
中國黨收皮, 無左埋廠只會愈來愈窮, 然後食樹皮
去到最後, D廠去番中國因為中國人太好蝦,賤價叫D 窮中國人做
on9講到全部野都搬得走,有幾多生產技術響支那公司入面你知唔知
我自問讀得書少
但都睇得出美帝撚支那撚到啪啪聲
生產要咩技術?留名學野
我只知道美帝啲技術力高過支那
支那人出埋技術同人格世界第一
到底有幾無知先會好似你咁講d咁嘅野
根本成間公司都係支那自己,佢點會搬厰? 你美國公司都係買人材料咋
你以為生產一件貨係間公司一腳踢? 中間分折左好多間公司
就連你用黎生產果件機器都係靠其他公司幫你生產出黎,例如asm太平洋
到底有幾無知先會好似你咁講嘢?
舊聞都post埋出嚟啦。供應鏈都走咗啦
on9講到全部野都搬得走,有幾多生產技術響支那公司入面你知唔知
我只知道美帝啲技術力高過支那
支那人出賣技術同人格世界第一
技術專利響支那公司同間廠一定要設響支那係兩回事
支那公司一樣可以去外國設廠
你諗下都知無可能,支那唔會反擊?
總之一定雙輸,就算支那更傷,都係以本傷人,睇侵今次一定得把口
民智未開
第一, 無人講到全部嘢搬得走。你呢度係打稻草人

第二,三星可以喺越南有57% localized生產,已經係一個“供應鏈可以跟住大廠走”嘅證明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞