特朗普嫌貿談進展慢 周五起對$1.56萬億中國貨關稅升至25% 但特朗普Twitter 上被多過美國人屌表示不滿???

594 回覆
209 Like 10 Dislike
其實呢個真係好迷茫
儲局之前加息又唔係錯,只係點解通脹唔升真係R 晒頭
Twitter 有條撚屌話呢啲關稅咪係美國人食搞到通脹,心諗你識唔鳩識架
冇撚錯
最緊要睇下有冇替代品
如果舊野加左25%會唔夠其他國家生產抽既,就要自己 tariff 食到 equilibrium
大陸啲共享單車咪就係例子 宜家收曬皮ofo食曬啲押金抵債 有幾百萬蝗退唔到押金
呀習、劉殻嚇醒未?
定直接嚇死左?
你肯定係因為大陸頂唔順先買返?
都係國家收入啫
講到啲錢會喺地球消失噉
所以侵先減稅
生意佬治國係唔會滅國
最多成個國家嘅窮人乞食啫
但依家美國經濟咁強,乞咩食呀
有餘錢買晒東南亞以至日本訂單啦
你訓左無睇定直接skip,支那加美國大豆關稅,商家轉向巴西入貨,巴西唔夠貨供應就向美國攞貨,再用炒價賣俾支那,支那變相食左幾個月炒價,美國銷售量不跌反升。支之後取消加稅嗰排俾人笑到臉都黃
今日恆指會跌幾多點
真係好準
你叫前特首死撚啦,美國總統都未見過,返大陸做返地面黨員
四千點
唔係話佢唔識,不過你都識得過呢條友破個產幾次,証明呢條友鐘意玩很大 ...人生流流長,總會做錯幾次影響嚴重既決定 ....
你想買d咩啊?
巴西豆商咪又係美國商人,同啲五毛講都晒氣啦
知唔知破產嘅只係幾個業務
唔係成間Trump Organization?
而且美國破產係有利公司重組,唔係講緊game over
而且仲要全部都係經濟差同大蕭條時嘅酒店業
在商言商講,破產只係一個過程,冇代表佢做錯同冇能力
順便踩多腳取消埋香港關係法
之前講左 有一個重要目標

將美國經濟同中國經濟的依賴性破壞

堆工廠去其他國家無所謂
只要非中國就得

最近美國對一部份越南鋼鐵廠 徵重稅
因為呢堆鋼材本質係支那貨 2次出口
你就真係做錯決定,揀錯邊啦玩左一年既關稅,美國經濟數據全部正面向好,證明侵既決定係無錯,而且美國整個政治體制係有制衡總統既機制,同大班精英係背後,唔明你想表達乜反觀中國岀名數據造假都係向下發展,連領導人都講到明經濟下行,你班友仲一直唱反調,係咪厭命長啊?
唔識去第2到入貨? 執7左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞