特朗普嫌貿談進展慢 周五起對$1.56萬億中國貨關稅升至25% 但特朗普Twitter 上被多過美國人屌表示不滿???

594 回覆
209 Like 10 Dislike
成班連登唔係住美國根本唔知個現實係點
你地以為消費者可以揀買唔係made in china
但個情況係想買既野得china有出產
上amazon ebay 全部都係china
我夠想有得揀
但個問題係無撚得揀
硬食貴貨
但真係有人屌佢 美國左膠真係好多

lm
點解我自己twitter睇 同用你條link睇
like數既單位會唔同?!
Twitter中文版有錯?
冇分別 都係 trump post
Like 數唔同
4.1千 / 4.1萬
可能你websit page 未更新?
Twitter 好似每秒都更新
我反而擔心Trump 2020會唔會被左膠玩死左
其實好多白人都好撚無知 當然個班係唔會出國 根本唔會知/理外面世界發生咩事
凈係以為啲生活品仲係好多都made in china
應該真係單位錯
所以我係擔心Trump 2020會唔會被左膠玩死左
我唔識呀 唔係做 IT
不如睇下幾多衫轉左越南印尼做
大把大公司條生產線轉曬去東南亞
Nvm
痴撚線,真係想推冧個市
唔好咁撚膚淺啦小學雞,你以為世界所有野唔係A就B?

東家唔打就打西家?

你睇得透既就賺大錢啦,洗撚係到同我鳩up
唔買中國貨咪又係要畀多舊錢去買其他人啲貨
一開始買支那嘢就係貪平

不過買得支那貨都戇鳩,根本一開始就唔應該買,依家先係畀返原價
東南亞點樣貴得過中國貨?
仲未講其實中國既生產成本根本唔再平
唔少成衣或者波鞋都轉咗去東南亞或者印度孟加拉
班白鬼買衫都唔會睇下產地
非常同意
漏左講
根本外資將生產線轉去東南亞以幾年已經大勢黎
中國低技術工人成本越黎越高,交曬咩野五險一金貴到仆街

幾年前就話東南亞工人技術唔夠好,件化質素差過中國做所以轉得無咁快
而家東南亞技術跟到上黎越走越快,技術唔差得多真係貪中國好咩
過東南亞成本又平D,又唔洗日防夜防比人偷技術,比我係外資都走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞