特朗普嫌貿談進展慢 周五起對$1.56萬億中國貨關稅升至25% 但特朗普Twitter 上被多過美國人屌表示不滿???

594 回覆
209 Like 10 Dislike
股樓齊爆
你quote嘅瑞聲都有生產線響國外
點冇可能法
瞬間看柒頭
條友得把口,理據又無
第一,你自己都認有影響,咁個成本咪消費者自己食番
第二,根本證明唔到咩,你最多可以話三叔呢間公司自己做埋成條生產線。解釋唔到有d材料要問支那拎
侵侵吹到咁大話全部升到25%居然都有人信係真
美國班傻閪 電視講咩佢地就跟住講嫁啦
鬥快retweet 呃like
咩加稅就全部轉移落消費者
你咁講呀 任何成本上嘅增加都可以咁樣賴落去啦
弱智
經濟上完全倚賴中國下場咪好似香港咁
除非高端或專利技術
點解無可能外國生產

強国堆低端野
「總之...」
小學雞唔忿氣呀

真係好撚想見識吓支那點反撲
美帝得把口淨係baseline 10%關稅
支那都已經要求和咁柒樣

刁就遲早會刁到嘢嘅
唔知支那又要殺幾多支那蝗補血呢
到時都差唔多機械自動化
除非中國派草當出糧啦~仲想做人力工廠?
準備暴力基建救市拉GDP?
消費成本點樣“自己食返”?你講就係?轉去東南亞係早十幾年已經開始部署,intel 2006年舊聞我上面都post埋出嚟。人哋平過你中國,點自己食返?食個比中國平嘅價都係自己食返嘅

有啲即係幾多?單新聞係人哋三星喺越南個localization根本連growth rate都好快

得三星一間咁做?中國畀人轉走大量生產係客觀事實藍
仲響度ff有可能,天真到你呢
人地up兩句你就當真,佢鳩up有晒前科
佢敢攬炒你估d美國佬又陪佢癲?
笑死
根本支那公司自己走得既都走,淨低走唔到既都係垃圾
美國股市係歷史高位, 失業率係歷史低位, 支那股市同歷史高位一半都無, 果然係大贏家

btw 我想學下支那生產技術有幾勁連外國都學唔到? 問左2次仲未答到既?
人哋係咪鳩噏一回事。但你乜理據都無喺度鳩噏就係事實
侵神
講左咁多理據都話無理據,我睇你唔止天真,連理解力都有問題
即係件貨永遠都係得中國生產?咁高科技呀?有專利呀?
宜家係中國平啲 所以Amazon eBay都係mic 貨
咁加咗稅未轉其他地方嘅供應商囉
到時未轉唔係mic囉
講?你又無post source, 全部都係得你把口自己鳩噏。我post埋新聞啦。你呢?
話支那廠唔搬果啲,睇下嘉里物流條數啦,生意多到做唔切呀,全部都係由支那搬出去
post埋舊聞啲廠一早預備好晒走人啦,件垃圾都仲要死撐
係又點?入得大陸貨即係唔撐侵仔搞尻大陸!叫住你唔好入大陸貨又唔聽,你賴得邊個?奶共抵你執笠架啦!
事實係美國佬見侵侵撚得咁精彩
共和兩黨都聯手支持對支那強硬喎

我諗我真係FF太多
出翻去睇住啲熊仔先
你當大陸帝吧流架, 一於今晚帝吧洗鳩侵侵twitter版問你怕未!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞