有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
又唔好套咁大個光環落救護員度,老實講,收得人工,就做返應該做嘅野!消記一直打壓住救護,唔比呢個部門大,一定有佢嘅原因!詳情留返大家去搵喇,無謂引起罵戰!
如果要講濫用,講到2047都講唔晒,濫用要做,堅料要做,安慰都係一種治療,而且晌呢個年代仲佔左好大部份,提一提有心考入救護嘅巴絲,救護工種係好,不過晌香港,我笑而不語...必定要有心理準備,同你FF 嘅有一定嘅距離,接受到嘅先好做
帶返個頭盔先:以上只係我自己鳩嗡,不代表任何人立場

咁又唔好咁快撥冷水,其實只要10轉有1轉係真係幫到人就已經覺得足夠
利申:單身救護
絲打如果想識可以去救護巡迴展或者留意下d消防局救護站開放日
聽佢講有d call都幾搞笑既,
不過最難頂係局入邊d人囉

點解無啦啦傾緊J救護哥哥變咗講佢地番工d野
又食唔到飯

利申 返緊工
Gay
我男朋友係救護真係好好j
聽佢講有d call都幾搞笑既,
不過最難頂係局入邊d人囉

點解無啦啦傾緊J救護哥哥變咗講佢地番工d野

唔好以為男人堆冇是非

呢個真
救護呢行表面睇就好

實在上外就比市民濫用 當我地白的

內就比d阿蛇步步進逼 捉呢樣捉果樣 就算有無理投訴都唔會幫自己人

根本成行既士氣都超低落 就算入行時幾有熱誠都好,好快就會比現實打沉哂
就黎變左救護訴苦post

冇所謂
我都想了解多啲
各位救護哥哥盡訴心中情
絲打如果想識可以去救護巡迴展或者留意下d消防局救護站開放日

我有去過消防局開放日
個個都俾女圍實
一係就結哂婚
我有朋友之前搭搭下地鐵暈咗,
佢醒返第一件事同我講啲救護員哥哥好靚仔好溫柔,
暈多幾次都抵
其實一到返夜收到便秘call呢啲真係會燥
俯卧撐可以點練
成日見到
其實一到返夜收到便秘call呢啲真係會燥

可以點幫佢
撐可以點練
又唔好套咁大個光環落救護員度,老實講,收得人工,就做返應該做嘅野!消記一直打壓住救護,唔比呢個部門大,一定有佢嘅原因!詳情留返大家去搵喇,無謂引起罵戰!
如果要講濫用,講到2047都講唔晒,濫用要做,堅料要做,安慰都係一種治療,而且晌呢個年代仲佔左好大部份,提一提有心考入救護嘅巴絲,救護工種係好,不過晌香港,我笑而不語...必定要有心理準備,同你FF 嘅有一定嘅距離,接受到嘅先好做
帶返個頭盔先:以上只係我自己鳩嗡,不代表任何人立場

我地小市民純粹表達下心意
如果令到你地有壓力既唔好意思
行行都有辛酸
講仆街教育更甚

唔係有壓力嘅,唔好有hard feeling,只係大家都表達下內心感受啫

有咩驚世原因?
救護好多野唔做得 有時佢地會呻好可惜
救護呢行表面睇就好

實在上外就比市民濫用 當我地白的

內就比d阿蛇步步進逼 捉呢樣捉果樣 就算有無理投訴都唔會幫自己人

根本成行既士氣都超低落 就算入行時幾有熱誠都好,好快就會比現實打沉哂

點解要捉?
驚你爬佢頭?
我有朋友之前搭搭下地鐵暈咗,
佢醒返第一件事同我講啲救護員哥哥好靚仔好溫柔,
暈多幾次都抵

傻的嗎,大把地方有得見,駛唔駛咁

佢講下笑姐
救護好多野唔做得 有時佢地會呻好可惜

例如?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞