有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
好想去見工,有乙肝係咪唔請?
尋晚12點到而家全港已經去左13xx轉

天氣凍係咪好多老人家叫車

天氣凍 sob(呼吸困難)case會多d,
Btw 8成call都係老人家/大陸人/綜緩

對住大陸人唔頹就假
救護員講野有禮貌 細心 有耐性 唔撚會串柒柒 好man

都唔係呀,對住班中年人發燒痾嘔或者醉酒叫車 大家都冇咩耐性

其實飲醉酒call車黎做乜

1.醉左係的士唔醒,的士司機報警,警察同我地會到,如果叫唔醒,就要我地送去醫院。
2.熱心途人見到醉酒人士訓係地之後報警
最憎做醉酒同自殺case,自己責任就攪到十幾人服侍你一個

有冇啲case去到只係想搵人安慰下傾下計
個POST仲推緊!!

(絲打你個post有救護哥哥post係佢地d救護group到 )
可能自high緊

只可遠觀
個POST仲推緊!!

(絲打你個post有救護哥哥post係佢地d救護group到 )
可能自high緊

傳左好耐啦
好想去見工,有乙肝係咪唔請?

無問題的 比心機

1.醉左係的士唔醒,的士司機報警,警察同我地會到,如果叫唔醒,就要我地送去醫院。

有呀,有個婆婆熟客黎每日最少都會叫一次車,佢個仔成日係屋企唔做野淨係識問佢拎錢又唔孝順,佢叫車都係想搵人關心同呻下
有次出去要彈床差錯腳
拗柴行唔到路,隻腳一郁就勁痛鞋都著唔到
要單腳跳咁扶住人地咁路
如果咁樣call會唔會俾人話濫用?本身打算叫但係我朋友話到時會比救護黑面

有呀,有個婆婆熟客黎每日最少都會叫一次車,佢個仔成日係屋企唔做野淨係識問佢拎錢又唔孝順,佢叫車都係想搵人關心同呻下

但係咁唔得架喎
有次出去要彈床差錯腳
要單腳跳咁扶住人地咁路
如果咁樣call會唔會俾人話濫用?本身打算叫但係我朋友話到時會比救護黑面

呢個問題留返比你自己思考
全港得返一部救護車 係呢一刻你跳彈床拗柴 另一邊廂有人暈到 不醒人事無呼吸脈搏 你認為邊一個人需要救護車服務?
有次出去要彈床差錯腳
要單腳跳咁扶住人地咁路

九展彈床?果度成日叫車
有次出去要彈床差錯腳
要單腳跳咁扶住人地咁路

九展彈床?果度成日叫車

仆街痛到飛起
係咪好多人都成日差錯腳咬柴
最後都冇叫搭左的士
只係諗返起當時有念頭想叫不過最後都冇叫到
有次出去要彈床差錯腳
要單腳跳咁扶住人地咁路

九展彈床?果度成日叫車

仆街痛到飛起

小朋友撞斷手/拗柴
個POST仲推緊!!

可能自high緊

只可遠觀

冇錯 只可遠觀
樓上d救護巴打可唔可以講多d返工野 好想知

最近咁多學生自殺跳樓case
有次出去要彈床差錯腳
要單腳跳咁扶住人地咁路

九展彈床?果度成日叫車

仆街痛到飛起

小朋友撞斷手/拗柴

但全香港都有好多彈床
會唔會九展果個特別多人容易整親?

返工咪希望食到飯,食到飯就望飲到茶,飲到茶就望準時收工,不過成日都冇一樣做到
講唔到咁多想知咩嘅再問再答啦

會唔會成日捱到胃痛

返工咪希望食到飯,食到飯就望飲到茶,飲到茶就望準時收工,不過成日都冇一樣做到
講唔到咁多想知咩嘅再問再答啦

會唔會成日捱到胃痛

食無定時呢層就梗架喇,每次當你想返局食飯,同控制室講「control,我架車未食飯,請問有冇其他車幫下手?」跟住佢會覆你「師兄,周圍都冇車,下一架會過12分鐘,麻煩做埋呢轉先啦」跟住就會有人炒媽拆蟹,跟住就搵下架車有冇啲未過期嘅救濟餅出黎頂肚

救濟餅通常過期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞