有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
有個 friend 係救護 , 聽佢講 d 濫用 case 真係笑到仆街
點樣先可以跟到車?
好想體驗下
上次考肥左筆試
男朋友係救護員

得戚到你 🍇

同學
男朋友係救護員

點識架

同學

點解個個都咁諗架

因為資源/新聞乜都係俾哂讚哂消防
個時迷你倉d救護都係做唔停

咁又係

消防光環光到救護影都無

同埋好多局既消防都睇唔起救護? 聽講
搞到我對消防印象好差 玩女人個d野都聽唔少

我男朋友都係咁講⋯ 佢話後生啲果啲會好啲 因為有一齊操班
消防久唔久一單就做英雄
平日就係局打排球 玩tinder𠝹女

介完女就出車買宵夜
食完就瞓
起身就放工

On the other hand
救護一份飯分N次食😪

最撚仆街係d官 成日食撚哂d救護資源 係傳媒面前又扮哂野 高姿態扮正氣
救護官又廢到嘔 最叻出賣前線搏升職 對住消防個邊又抬唔起頭 聲都唔敢出 無撚用
消防班撚樣成日扮辛苦扮正義扮英雄 好撚討厭
十次出事七次衰自己 事後又賴裝備 跟住又買新玩具
你老母 我走緊d車 落雨個仲會入水嫁
仆街 消防處有無關心呀
俾負皮果6個係咪救護員

消防員偷偷留低負皮

愈黎愈多負皮
有個 friend 係救護 , 聽佢講 d 濫用 case 真係笑到仆街

例如
好多野聽
件橙嬲好型
件橙嬲好型

我都覺
件橙嬲好型

我都覺

件制服同食q一樣
件橙嬲好型

我都覺

件制服同食q一樣

救護型好多
上面有巴打話消防食救護資源,是咪表示政府成舊資源俾消防處,但消防就分俾自己多d?
話救護係肥豬肉,唔肯放手,是咪表示政府增加俾消防處既資源,用意係俾多d救護,但消防又分埋一份?
咁是咪變相中飽私囊?因為見到上面救護巴打講到好陰公
btw,想加入,操緊劉明

例如

小學生唔做功課扭計, 老母執劑, 小學生又喊又剩,又話唔舒服 , 老母 CALL 白車,

上到去, 我個 friend 教條 o靚仔 計數, 收隊

例如

小學生唔做功課扭計, 老母執劑, 小學生又喊又剩,又話唔舒服 , 老母 CALL 白車,

你個friend心入面係咪爆哂粗

例如

Chi sin
想識救護員
救護員,留名

例如

Chi sin

呢個正

例如

Chi sin

呢個正

真係好仆街
件橙嬲好型

好易污糟架🙈

我見佢個名牌係魔術貼痴上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞