有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
警察分哂環頭,過條馬路,死人臨樓都唔關自己事,救護車,冇起車上黎,邊度都要去
要做真係自己要有覺悟
部門唔理你,乜野資源都去晒大仔到
高壓政策,基本上奶野就死梗
升職制度垃撚圾,升職唔係根據你既經驗同智識技術做參考,而係一大堆濕鳩局務同鞋油,你唔撚做就係唔撚搏咁你幾醒都沒你份,講緊係要用自己私人時間做
搏升職個排連病都唔敢病
垃圾官日日諗堆d 垃圾政策,查鳩你班前線方你做唔死咁
日日叫人唔好濫用,但另一方面又沒實質做野,其他部門日日濫用
市民意識差,太多人亂叫車,就咁叫人搬你落樓坐的士都有人做得出

為興趣定為夢想

咁又係

消防光環光到救護影都無

同埋好多局既消防都睇唔起救護? 聽講
搞到我對消防印象好差 玩女人個d野都聽唔少

我男朋友都係咁講⋯ 佢話後生啲果啲會好啲 因為有一齊操班
消防久唔久一單就做英雄
平日就係局打排球 玩tinder𠝹女

介完女就出車買宵夜
食完就瞓
起身就放工

On the other hand
救護一份飯分N次食😪

最撚仆街係d官 成日食撚哂d救護資源 係傳媒面前又扮哂野 高姿態扮正氣
救護官又廢到嘔 最叻出賣前線搏升職 對住消防個邊又抬唔起頭 聲都唔敢出 無撚用
消防班撚樣成日扮辛苦扮正義扮英雄 好撚討厭
十次出事七次衰自己 事後又賴裝備 跟住又買新玩具
你老母 我走緊d車 落雨個仲會入水嫁
仆街 消防處有無關心呀

呢個堅
成日話危險 ,你唔做足安全措施地盤師父都死啦
出事又話要買新裝備,最後買埋一堆玩具番黎用唔著

錢就拎晒救護既錢去買,然後救護果邊咩裝備都無,有時做多call既period ,夠膽死藥都可以唔夠

根本消防10單有8單賴野自已攞黎

連登仔最憎既孽劉,當年知道消防吞救護錢即刻出聲,最尾都係俾救護最多幾班人了事,咁多年中飽私囊都唔知幾多,係度俾佢地亂fing錢

全港3萬幾轉係由消防6千幾人做
七十幾萬由2工幾個救護員做
想做既唔該諗下個工作量幾誇張
點解救護咁難考,因為請得少囉
點會比你救護員多過消防員,有資源個濕鳩部門斬用黎操多兩班消防啦
今日晌街做野,係咁比啲小朋友叫救護員叔叔
終於有返啲存在感

其實一直都有市民欣賞既
好似做救護員真係好撚慘咁。。。。

本身報左急救班,想再試下考救護。。

聽你地講到咁,有啲猶豫

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇
係咪有急救證書有優勢d
諗緊報邊間既急救班好
係咪有急救證書有優勢d
諗緊報邊間既急救班好

我考果時急救/車牌都冇
係咪有急救證書有優勢d
諗緊報邊間既急救班好

咩都冇揮手 in得誠懇就掂

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇

想問下知唔知救護員幾時再有招募,依家開始操體能
今日冇乜人上黎
救護員真係好正 好想識返個
今日晌街做野,係咁比啲小朋友叫救護員叔叔
終於有返啲存在感

叔叔
Btw,小朋友有冇向你salute?佢地唔識分紀律部隊,試過係咁,呆左唔識反應
救護員真係好正 好想識返個

這些機會
大部分護士醫生都係因為人工高先做,好多時都係藍絲/睇錢,當然都有一部分正常,可惜我識唔到

師兄 唔係話想屌你 不過你講野用返少少品德啦
乜野大部分護士醫生都係因為人工高先做 而家我淨係知護士唔so你 你就抺黑人地 !人地受唔受你唔關職業事 人地要求高亦都因為人地有條件 再加上唔so你既定義係咩 需唔需要人地每次見你都同你打招呼? 我唔係要罵戰 只不過我覺得你講野好幼稚

其實我唔係白車佬
9up

不過老老實實,我主要識醫生同護士,唔識白車佬,做得大部分都係貪薪高糧準,我覺得係事實

的而且確好多人都係覺得人工高穩定而揀做護士包括我自己,
但當你入左行就會開始覺得自己對呢份工有責任,
我做唔到 d 人講咁醫護要捨己救人咁誇張,但係都絕對唔係為左份糧而做
三月好似請人
但我仲讀緊書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞