有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
好撚正啊
touch wood我都未叫call過車... 好想J下

知你地番工辛苦啦,有時見男朋友冇訓過 做埋D轉院call

講起轉院仲on9,明明係醫管局同衛生處嘅資源不足問題,就將啲病人轉黎轉去,美其名就集中資源,實際就係唔夠醫生護士,擺晒晌咁多間醫院,咪又係搵救護車笨實

遲下開埋天水圍醫院仲仆街
剩係開個A&E 無admission ward 即係如果條友要留院的話又要麻煩救護車走多轉車
香港人郁D就話投訴 呢份工應該都幾難做
ANE啲護士好似覺得我地比野佢地做咁
好撚正啊
touch wood我都未叫call過車... 好想J下

知你地番工辛苦啦,有時見男朋友冇訓過 做埋D轉院call

講起轉院仲on9,明明係醫管局同衛生處嘅資源不足問題,就將啲病人轉黎轉去,美其名就集中資源,實際就係唔夠醫生護士,擺晒晌咁多間醫院,咪又係搵救護車笨實

遲下開埋天水圍醫院仲仆街
剩係開個A&E 無admission ward 即係如果條友要留院的話又要麻煩救護車走多轉車

真係唔開好過開,以前叫車,一車就車去元朗或者屯門,而家先去天水圍,最後都係要去元朗或者屯門,原本一轉而家變左二轉,但係結果一樣

我男朋友一聽到我樓下去車就 我都係住個頭
上次番屋企同佢見到隔離樓有人叫車
但係條友行得走得,我叫佢快d去屌7 call車個2條友

其實我都唔明點解肚痛要call車...盲腸炎就話姐
黎緊考

我聽過有啲A/E嘅護士講"呢個又咩黎架,你地可唔可以唔好再送黎呀"係成個分流站都聽到

係…仲要成日西我地面我地都唔想架

我聽過有啲A/E嘅護士講"呢個又咩黎架,你地可唔可以唔好再送黎呀"係成個分流站都聽到

最撚憎呢啲人 食得鹹魚抵得渴
制度唔好唔係得佢一個受緊
唔好俾說話人聽
你地點識女朋友
醫院護士?
市民就當的士,行得走得都叫車
內部上大人就當你係機械人,最好12個鐘不斷做野!有投訴就做你!
番夜遇著頂更control就仲pk 隔離局無車就叫你頂 總之就係要你無得休息
唔夠人手就唔認!班官剩係識點樣用撚盡你班人
最好就學外國,救護車收費 咁就會少好多濫用喇
其實香港老救真係好惡做,份人工未必頂得住d工作量

又係二奶命,消防處掉撚哂d資源比消防員,老救永遠比人忽視,人手又唔夠

出車率永遠高幾班,係7個紀律部隊入面係最辛苦

所以我好尊敬救護,好型

我心目中,救護>消防

所以你明白點解個個救護員都咁溫柔啦

知道左真相好傷心

知道左真相好傷心

你個名

知道左真相好傷心

你個名

惠利
你地點識女朋友
醫院護士?

我唔係

同問,師兄點識女友
而家基本上無機會識到異性

知道左真相好傷心

咁有好多都係真心溫柔嘅,唔駛傷心喎

一盤冷水照頭淋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞