有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
好似做救護員真係好撚慘咁。。。。

本身報左急救班,想再試下考救護。。

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇

想問下知唔知救護員幾時再有招募,依家開始操體能

體能唔係操一陣就得,點解唔操好啲體能,等佢一請人就去in?要請人先至去做運動,會唔會本未倒置左?

我唔係等佢請先操,我係依家開始操,但只係想知幾時會開始請人,怕唔夠時間,想心裹有個譜
三月好似請人
但我仲讀緊書

讀緊咩?夠資格既報定都無所謂

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇

體能唔係操一陣就得,點解唔操好啲體能,等佢一請人就去in?要請人先至去做運動,會唔會本未倒置左?

我唔係等佢請先操,我係依家開始操,但只係想知幾時會開始請人,怕唔夠時間,想心裹有個譜

本身有無做開運動?講真考體能唔算好難,果時我考都無特別操過 只係平時都叫做有做開運動
邊個偷偷留下正皮又唔出聲
話說我係一間小學見到塊壁佈
介紹各紀律部隊
有救護員同飛虎隊

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇

本身有無做開運動?講真考體能唔算好難,果時我考都無特別操過 只係平時都叫做有做開運動

其實係達到佢合格要求(次數)就夠了?係咪就算做多左都唔會加分

聽你地講到咁,有啲猶豫

有興趣咪去試下囉
講真行行都有衰野架
睇你自己點睇

其實係達到佢合格要求(次數)就夠了?係咪就算做多左都唔會加分

唔會加分,做夠就叫你停
但你唔好操到岩岩好夠力做到標準下數,操多幾下鬆動d預俾佢扣
我決定買餅同朱古力 有救護車係附近 就敲窗送比佢地
between,消防救貓 留言者只叫消防加人工 唔記得救護 心痛

人地可能做緊野架

人地可能做緊野架

收唔收得㗎

人地可能做緊野架

收唔收得㗎

嚇親人

人地可能做緊野架

收唔收得㗎

唔收得
between,消防救貓 留言者只叫消防加人工 唔記得救護 心痛

有次做轉攀山拯救,同消防一齊抬個傷者落山,上左救護車後,個傷者家屬問: 頭先班消防員屬於邊間局架?我想寫信讚揚佢地
三名救護員 大家都有份抬。。
所以消防光環係勁既

有次做轉攀山拯救,同消防一齊抬個傷者落山,上左救護車後,個傷者家屬問: 頭先班消防員屬於邊間局架?我想寫信讚揚佢地
所以消防光環係勁既

我寫俾你

所以消防光環係勁既

完全當你地透明

人地可能做緊野架

收唔收得㗎

唔收得

想送心型朱古力
好想識返個

所以消防光環係勁既

其實點解要寫信讚揚
消防份工就係要做呢啲 份內事黎
我都同意消防係偉大既但唔洗神化到咁啊
三月好似請人
但我仲讀緊書

讀緊咩?夠資格既報定都無所謂

外國讀緊, 學歷嚟計,應該over-qualified
但都諗到點回應嘅

所以消防光環係勁既

其實點解要寫信讚揚
消防份工就係要做呢啲 份內事黎
我都同意消防係偉大既但唔洗神化到咁啊

終於有人同我一樣諗法
當年馬頭圍單野,所有到過場嘅消防員都嘉許表揚,救護員就只有第一架到場嘅救護車果三兄弟有得嘉許,我呸,唔係話我冇得攞,葡萄人地有,正如上面咁講,你返緊工,有糧出架,請你返黎就係做呢啲,都唔明點解咁都要表揚嘉許,咁點解清道夫整到條街好乾淨,你唔出嘉許狀比佢

媒體吹捧囉 香港人又中意致敬
你地幸苦都有人睇到既

人地可能做緊野架

收唔收得㗎

唔收得

咁點算呀 你地肚餓無飯食好慘
可以點比呀咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞