有冇人覺得救護員好正

1001 回覆
114 Like 15 Dislike
件橙嬲好型

好易污糟架🙈

緊係啦 件嬲萬能嘅
涷天著黎保暖 落雨當雨嬲 事故又要著
件橙嬲好型

好易污糟架🙈

緊係啦 件嬲萬能嘅

夏天三十幾度都要著住佢做特別服務真係想死,都唔明點解明明個䄂係除得嘅都唔比除

夏天真係熱死
件橙嬲好型

好易污糟架🙈

緊係啦 件嬲萬能嘅

夏天三十幾度都要著住佢做特別服務真係想死,都唔明點解明明個䄂係除得嘅都唔比除

夏天真係熱死

夏天,紅帽,橙褸,水鞋跑山
上面有巴打話消防食救護資源,是咪表示政府成舊資源俾消防處,但消防就分俾自己多d?
話救護係肥豬肉,唔肯放手,是咪表示政府增加俾消防處既資源,用意係俾多d救護,但消防又分埋一份?
咁是咪變相中飽私囊?因為見到上面救護巴打講到好陰公
btw,想加入,操緊劉明

大致上就係咁喇

你對比下每年年報call 數同救護車人數,就知係咩玩法,仲未計佢一轉係當幾轉計
上面有巴打話消防食救護資源,是咪表示政府成舊資源俾消防處,但消防就分俾自己多d?
話救護係肥豬肉,唔肯放手,是咪表示政府增加俾消防處既資源,用意係俾多d救護,但消防又分埋一份?

大致上就係咁喇

你對比下每年年報call 數同救護車人數,就知係咩玩法,仲未計佢一轉係當幾轉計

咩叫一轉當幾轉計?

大致上就係咁喇

咩叫一轉當幾轉計?

消防一次出車可能出幾架車,咁就分幾次計。

大致上就係咁喇

咩叫一轉當幾轉計?

消防每年計call會計埋頂更入去 造大條數
仲有消防處公佈個救護車數量係呃鳩人嫁 無人走既車都計撚埋
消防處不顧市民生死 只為刷政府鞋 從來唔為救護爭取資源
全香港夜晚救護車得返一半渣 一旦有咩大型意外同時發生 香港人自求多福啦

大致上就係咁喇

咩叫一轉當幾轉計?

全香港夜晚救護車得返一半渣 一旦有咩大型意外同時發生 香港人自求多福啦

上次藍田單野已經用左十四部車,姐係大半個九東的人手。
今日未停過
想問下救護電單車係咪返2放2??
咁個rota都係個半月?

電單車無Rota 每個月仲要補返一日DD比消防處

電單車無Rota 每個月仲要補返一日DD比消防處

感謝
咁一次火警 消防咪當去左4轉車計
咁一次火警 消防咪當去左4轉車計

係呀,救護車頂更都唔計落call數到 所以官方個數睇下算

因為資源/新聞乜都係俾哂讚哂消防
個時迷你倉d救護都係做唔停

咁又係

消防光環光到救護影都無

同埋好多局既消防都睇唔起救護? 聽講
搞到我對消防印象好差 玩女人個d野都聽唔少

我男朋友都係咁講⋯ 佢話後生啲果啲會好啲 因為有一齊操班
消防久唔久一單就做英雄
平日就係局打排球 玩tinder𠝹女

介完女就出車買宵夜
食完就瞓
起身就放工

On the other hand
救護一份飯分N次食😪

最撚仆街係d官 成日食撚哂d救護資源 係傳媒面前又扮哂野 高姿態扮正氣
救護官又廢到嘔 最叻出賣前線搏升職 對住消防個邊又抬唔起頭 聲都唔敢出 無撚用
消防班撚樣成日扮辛苦扮正義扮英雄 好撚討厭
十次出事七次衰自己 事後又賴裝備 跟住又買新玩具
你老母 我走緊d車 落雨個仲會入水嫁
仆街 消防處有無關心呀

呢個堅
成日話危險 ,你唔做足安全措施地盤師父都死啦
出事又話要買新裝備,最後買埋一堆玩具番黎用唔著

錢就拎晒救護既錢去買,然後救護果邊咩裝備都無,有時做多call既period ,夠膽死藥都可以唔夠

根本消防10單有8單賴野自已攞黎

連登仔最憎既孽劉,當年知道消防吞救護錢即刻出聲,最尾都係俾救護最多幾班人了事,咁多年中飽私囊都唔知幾多,係度俾佢地亂fing錢

大致上就係咁喇

咩叫一轉當幾轉計?

十四部已經大半
我見普通無煙無火既報案都會黎三四架消防車
黎到兜個圈又收隊
心諗做乜9
今日未停過

辛苦了
睇黎引左好多救護上水 個post仲未沉

仲有你係到推po
唔經唔覺都就爆
救護車轉左藍黃色look,成日覺得係警車

仲有你係到推po

大致上就係咁喇

咩叫一轉當幾轉計?

十四部已經大半
我見普通無煙無火既報案都會黎三四架消防車
黎到兜個圈又收隊
心諗做乜9

講緊救護車

夜更一間局應該走三至五架車,有時一架都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞