[PC/Xbox One] 黑色沙漠 #35

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
坐馬射9佢
G持
270ap 嘅Ac 幾錢到? 想玩玩了
有冇人可以講下你地既fps 有幾多?
我1700x 1080ti 3440x1440 remastered mode
掛釣魚既時候都係得 5x fps
打world boss跌到落廿幾
我究竟搞錯咗啲乜嘢
似係AMDRAM呢
附近係唔係好多八代馬
有冇嘗試關閉其他人特效
打boss人多試下用shift+f5隱藏其他人
認真? 但CPU usage都係around 25-40% only
RAM係 G.skill sniper 3200 MHz 8 GB x2 但我剩係set到3060 MHz
冇咩馬係附近 隱藏其他人好似有d斬腳趾避沙蟲
我下次打Boss先試下 其他人玩家既effect好似已經有減到
Online Game天性就係咁,你用返依家啲Spec玩十幾年前嘅Game,隨時可能仲會Lag,多數Game真係食Intel多過AMD,冇聽過有Online Game會為咗AMD做Optimization,所以Intel表現真係會好過AMD,至於Usage唔關遊戲表現事,另外Ryzen第一代遊戲表現本身就唔理想,你仲要係1440p嘅Widescreen,其實呢個表現係幾合理
AMD玩黑沙係LAG D
利伸 以前用R5 1600 玩LAG到仆街 用返I7 8700完全兩個世界
而且推到3440x1440,就算係1080ti都唔多夠做
?
我好耐之前睇reddit 記得有條友同我差唔多一樣spec except 佢係8700k
條友話佢有90fps係remastered mode
唔通我真係要認命
佢又係3440x1440?
老實講2700X打單機都差過8700K,更何況係1700X,更何況係Online Game
如果你唔想換底板咁大工程,可以睇下今個月AMD有新CPU,如果遊戲方面真係追到Intel,我諗你換返粒嚟玩黑沙提升都應該好大
不過呢隻GAME,打貝爾得20FPS,去沙漠有90FPS,你唔講清楚個人係邊,呢個差距都唔奇
no money la 5Xfps係喺漁村釣魚果到
reddit 條友好似都係 21:9 2k 搵唔返了
p.s.me都係美服
F3->時裝->黑暗騎士
黑絲白絲短裙緊身褲任君選擇
1皮左右應該有
試下海地爾,倉庫旁邊釣
睇下fps跌到幾多
暫時最lag嘅釣魚點係海地爾
因為隻game分區嚟load
而海地爾嘅倉庫同釣魚點太近
加上有馬廄,8代馬fing馬尾動作冇優化
一般嚟講行埋一堆8代馬度都試到
我隻蘭著黑斑內衣瞓覺都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞