[鐵膠獨遊][長氣多字]鐵膠chur爆北海道八日

490 回覆
47 Like 6 Dislike
其實釧路返丘珠都係用Saab 340,不過夾唔啱時間
都好嘅 Dash 8 坐得舒服啲 個legroom 好過唔少機
打下打下其實就黎完喇個旅程.....睇黎篇快閃關西都準備出得

機上既野同一般ANA既航班差唔多?

重有機上WIFI

但其實只能睇佢預備左既幾套電影、書同音樂,唔可以自由上網
姐係等於係機上IFE

起飛喇,會即刻U-turn,起飛個下真係好似衝出去咁樣,比噴射引擎飛機刺激得多

經過航空自衛隊計根別飛行場,中標津空港未落成之前既軍民合用機場,當然而家係軍用機場,連住陸上自衛隊既基地
btw其實嘈音幾大下

會有飲品提供,同埋張枱仔都係一般窄體飛機咁樣喇
係咪因為細機先所以intranet wifi
我坐777嗰陣個inflight wifi 真係咩網都上到喎
噪音嚟講Q400真係同777差唔多
應該係
不過覺得Q400既聲好聽D
起飛衝上去咁向前我應該好驚
cont.

ANA國內線地圖,嗯嗯

我都想坐最右下角個架

去到苫小牧附近,準備下降

GEAR已落,第一次咁既角度睇

望到飛機個影

安全降落

竟然有橋用

等左陣行李,好快就出到去
就黎完了,慢慢出

拎埋行李出返新千歲空港駅,都係快速AIRPORT

市營地下鐵札幌駅,個入口又幾西式喎

突然覺得肚餓,去LOTTERIA開餐,第一次試
同埋有獨撚專用位,私隱度好高

札幌路面電車,今次無機會試

四圍行下,札幌電視塔+時計台,其實無乜特別
CONT.

時間尚早,又覺得無無聊聊,不如遊車河,所以行返札幌駅劃位又上車
先見到剛到步既785系

上車,都係特急LILAC,又係789系基本番台「空知」編成

1號車前半係GREEN CAR,後半係指定席

GREEN CAR,同KIHA261幾似

又有呢D講電話位

座位有插頭位,唔錯

好快就到左岩見澤駅

月台有隻馬,幾型既
點解有隻馬
樓主係稚內住一晚酒店幾多錢
六百幾港幣
強力風扇嘅聲

之前兩次坐Q400 都有糖派
我見AGODA 訂都8XX
樓主邊度訂
expedia,其實日子唔同就價錢唔同既
真係好 我兩個禮拜後去 有九折都過千
旺季咩?
夏天北海道D酒店好貴
尤其是有冬天個價錢做比較既時候
貴一倍呀
仲以為冬天貴啲 因為啲人去滑雪
真係好貴
貴咁多.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞