[鐵膠獨遊][長氣多字]鐵膠chur爆北海道八日

490 回覆
47 Like 6 Dislike
係,坐左九個幾鐘,中間有兩個鐘多d係札幌
可以睇返上一日
樓豬係根室有無吸百大名城印呀
係jr果到呀好似,對於好多人係大佬印黎
無儲過印,個遺跡要去非常難
因為見你之前post有睇百大名城,所以問下
我仲想去都唔知幾時去到
但樓豬唔去岩手果邊?有銀河鐵道搭
東北太大喇,慢慢再諗下幾時去
東北真係值得一去再去我去咗三次都仲未搭晒啲觀光列車, 尤其是部SL銀河
絕對係,最想坐TOHOKU EMOTION
我上次去啱啱搭到
果邊景點太散了
要搭哂真係要勁多時間
係咪去到日本搵JR旅行社book?
同埋最少要兩個人搭?
又放工,好撚攰呀頂
好,準備飛返札幌

返落第二層出境大堂,商業設施一眼睇哂,一排扭蛋機、兩間手信鋪,一間餐廳同收錢既按摩椅

主角到了,ANA既龐巴迪Dash 8 Q400,JA847A,14年機齡,屬於ANA子公司ANA WINGS,不過外觀同一般ANA既飛機一樣,只係機身多左ANA WINGS既字樣

安檢好快就搞掂,候機空間就係咁

禁區內唯一商業設施就係呢三部自動售賣機

北方領土係日本的,明白

仲以為又搭jr返去
正如當日新千歲空港駅旅客中心位姐姐話齋,坐JR由根室返札幌係好痛苦既一件事
係,最少兩個人先搭得
我嗰時都係開賣第一日上JR View Plaza訂飛,跟住搵個喺日本嘅朋友幫我俾訂
我10月都會去東北,但啲時間真係超級唔夠用
東北真係好大
即係可以上網訂但要當地比錢?
路過一搭,香港有旅行代訂4xx一位,最少二人同行
成身散哂,小更新算
準備上機

要行出去停機坪上機,近距離見到隻飛機好興奮

配兩副Pratt & Whitney PW150引擎,人生第一次坐turboprop飛機
唔記得講,今次張單程機票係ANA Discover JAPAN價,$408hkd
亦係第一次坐ANA既航班

坐正引擎隔離,正

班機都幾FULL,3+3座位配置,LEGROOM闊過平時坐既A320/321,唔錯喇
3+3
咁細架機都3+3..
屌未瞓醒打撚錯左
架DASH 8 Q400係2+2座位先啱
下次去北海道 去丘珠空港坐埋HAC Saab-340 落函館

趁未俾ATR42取代晒之前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞